Ελλάδα

Μέτρα για την πανδημία: Χαλάρωση εισηγείται η κυβέρνηση – Και για όρθιους η διασκέδαση – Με πληρότητα άνω του 50% τα γήπεδα

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε το πρωί της Δευτέρας η καθιερωμένη σύσκεψη για τη διαχείριση της πανδημίας
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών – Η εισήγηση της κυβέρνησης θα είναι για αύξηση πληρότητας στα γήπεδα άνω του 50%, επαναφορά όρθιας διασκέδασης και επιστροφή των σχολικών εκδρομών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε το πρωί της Δευτέρας η καθιερωμένη σύσκεψη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η εισήγηση της κυβέρνησης θα είναι για αύξηση πληρότητας στα γήπεδα άνω του 50%, επαναφορά όρθιας διασκέδασης και επιστροφή των σχολικών εκδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αιτηθεί και την περασμένη εβδομάδα την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ωστόσο η επιτροπή δεν άναψε το πράσινο φως για την αύξηση της χωρητικότητας, που παρέμεινε στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Στόχος ειδικών και κυβέρνησης είναι το φετινό Πάσχα να μας βρει χωρίς περιοριστικά μέτρα και η πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει πράξη, χωρίς πισωγυρίσματα.

Η χώρα διανύει περίοδο βραδείας συρρίκνωσης της επιδημίας, χωρίς σαφείς ενδείξεις για το πότε αυτή θα ολοκληρωθεί, κάτι που μετατρέπει σε δύσκολη εξίσωση τον σχεδιασμό των Αρχών να βαδίσει σύντομα και η Ελλάδα στην πεπατημένη των ευρωπαϊκών χωρών, αίροντας περιορισμούς και μέτρα που συνόδεψαν τους προηγούμενους μήνες.

Ήδη, το θέμα των αποκριάτικων μαζικών εκδηλώσεων -δεν έχουν πραγματοποιηθεί από το 2019- τουλάχιστον για το τελευταίο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση, με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων να καλείται την Τετάρτη να δώσει την εισήγησή της για τη διοργάνωσή τους ή μη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, περί τα τέλη της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας από τους Λευτέρη Αυγενάκη, Κώστα Τσιάρα και Τάκη Θεοδωρικάκο, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, όπως θα περιληφθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ως προς την κρίση της Ουκρανίας, σε περίπτωση που οι εξελίξεις είναι αρνητικές, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, ιδίως ως προς την ασφάλεια της τροφοδοσίας.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα