Κόσμος

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι είτε για διαπραγμάτευση είτε για το πεδίο της μάχης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά πως “είμαστε έτοιμοι για όλα»
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις με αποδέκτη την Ελλάδα προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την ομιλία του στην Αλάνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά πως “είμαστε έτοιμοι για όλα… Είτε για το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, είτε για το πεδίο της μάχης”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

“Εργαζόμαστε για την εγκαθίδρυση της διαρκούς ειρήνης και ευημερίας στη Μεσόγειο, αλλά δεν διστάζουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους όλων, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους. Είμαστε ένα ναυτικό έθνος. Αν είναι να τα βρούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή στο πεδίο μάχης… Δόξα τω Θεώ, είμαστε έτοιμοι για όλα”.

Εκλογές στην Τουρκία στις 14 Ιουνίου

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, έβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια νοσοκομείου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της πενταετούς θητείας του και συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου 2023. “Στις 14 Ιουνίου 2023, θα βγούμε νικητές, ενωμένοι, σαν αδέρφια”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο “σουλτάνος” στοχεύει σε άλλη μία νίκη, με στόχο -εκτός από το να παραμείνει στην εξουσία- να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας του, ξεπερνώντας τον Κεμάλ Ατατούρκ. Τον τελευταίο διάστημα, φωνές της αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτικοί αναλυτές “έβλεπαν” πρόωρες εκλογές, λόγω της οικονομικής κρίσης, με τον πληθωρισμό να τρέχει κοντά στο 20% και τη λίρα να… κατρακυλά. Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχει χάσει έδαφος, ειδικά στους νέους.

Όλη η επικαιρότητα