Categories: Κόσμος

Μεξικό: Γαμπρός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της νύφης λίγο μετά τον γάμο

Share

Για τον Marco Antonio Rosales Contreras και την αγαπημένη του ήταν η ομορφότερη μέρα της ζωή τους. Το ερωτευμένο ζευγάρι παντρεύτηκε το Σάββατο (22/10) στην εκκλησία Neustra Señora de La Candelaria, στην πόλη Καμπόρκα του Μεξικό.

Και οι δύο ήταν πανευτυχείς για την κοινή ζωή που ξεκινούσαν. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε.

Λίγο μετά το τέλος του γάμου, ο 32χρονος γαμπρός δολοφονήθηκε, καθώς έφευγε από την τελετή.

Μάλλον σκοτώθηκε από λάθος

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, όλα έγιναν γύρω στις 5 μ.μ. τοπική ώρα. Ενώ το ζευγάρι αποχωρούσε από την εκκλησία, ο Marco Contreras δέχτηκε πυροβολισμούς από έναν άντρα.

Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι ο εκτελεστής του αφού πυροβόλησε τον γαμπρό έφυγε από το σημείο τρέχοντας. Αμέσως έσπευσε ασθενοφόρο, που μετέφερε τον Marco Antoniο στο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως κατά την μεταφορά του διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή φωτογραφίας: El Universal

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει τη νύφη να απομακρύνεται από την εκκλησία σε κατάσταση σοκ, με το λευκό νυφικό της να είναι λερωμένο με αίμα.

Η αδελφή του Antoniο πυροβολήθηκε επίσης στην πλάτη. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο και λίγες ώρες μετά πήρε εξιτήριο.

Πυροβολήθηκε και δεύτερος γαμπρός

Το βράδυ της Κυριακής, οι κρατικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και πως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Σονόρα, η δολοφονία ήταν μία «άμεση επίθεση», αν και πιστεύουν ότι μάλλον σκοτώθηκε λάθος άνθρωπο και ότι οι πυροβολισμοί προορίζονταν για κάποιον άλλο.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι η επίθεση εναντίον του Marco Antoniο είχε ως στόχο ένα άλλο άτομο που επίσης παντρευόταν την ίδια ώρα σε άλλη κοντινή πόλη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι, το ίδιο βράδυ ακόμη ένας άνδρας πυροβολήθηκε στον γάμο του σε γειτονική πόλη.

Όπως σημειώνει η New York Post, η Καμπόρκα είναι η έδρα του ομώνυμου καρτέλ που διευθύνεται από τον βετεράνο “narco of narcos” Rafael Caro Quintero.

Ο Caro συνελήφθη τον Ιούλιο και αναμένει την έκδοσή του για τη δολοφονία ενός πράκτορα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, το 1985.

Η βία των καρτέλ προκαλεί έντονη ανησυχία στην πόλη. Το τοπικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών διεξάγει «πόλεμο» εναντίον του καρτέλ Σιναλόα και οι αρχές βρίσκονται διαρκώς σε συναγερμό.

πηγή:in.gr