Πολιτισμός

Μια διαφορετική… ολόγυμνη Λυσιστράτη στο Θέατρο «Ολυμπία»(VIDEO)

004.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μια…διαφορετική, μακριά από τις συνηθισμένες «εκδοχές» της Λυσιστράτης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές που το βράδυ της Κυριακής ανηφόρησαν στο Θέατρο «Ολυμπία» στο Φλόκα.


Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού – που έκανε πρεμιέρα στο κατάμεστο Θέατρο Επιδαύρου – ήταν μια «πρόκληση» για το φιλοθεάμον κοινό της Ηλείας.

Η Λυσιστράτη του Μιχαήλ Μαρμαρινού δεν έμοιαζε με τις παραστάσεις της αρχαίας ελληνικής κωμωδίας, που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα. Ο σκηνοθέτης, δουλεύοντας πάνω στον βασικό «κορμό» του έργου, δημιούργησε μια καινούργια πρόταση, όπου οι διάλογοι και τα χορικά μέρη της παράστασης είχαν «μοιραστεί» στους πρωταγωνιστές και στον Χορό, ο οποίος εμφανίστηκε επί σκηνής χωρίς ρούχα. Κορμιά γυμνά, καλυμμένα ελάχιστα με αραχνοΰφαντα φορέματα. «Δε θέλουμε να ιντριγκάρουμε με το γυμνό», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημ. «Πατρίς» ο Αιμίλιος Χειλάκης, που εμφανίστηκε στην παράσταση ως Κινησίας αλλά…ακίνητος στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης. Το θέμα ήταν, ο σκηνοθέτης να καταφέρει να βάλει στην άκρη το γυμνό, να το λάβει το κοινό ως κάτι απολύτως φυσιολογικό, εξαφανίζοντας κάθε αίσθημα σεμνοτυφίας, στοχεύοντας να σταθεί στην κρίση της πόλης, όπως αυτή εκδηλώθηκε στον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Φυσικά από το έργο, δεν έλειψαν και οι «γαργαλιστικές» σκηνές, με τον Κινησία να προσπαθεί να πείσει την Μυρρίνη (το ρόλο της οποίας μοιράστηκαν τρεις ηθοποιοί του Χορού) να «πατήσει» τον όρκο που έχει δώσει. Τελικά, ο Αιμίλιος Χειλάκης, αν και απολαυστικός σ’ αυτό το ρόλο, δεν τα κατάφερε λόγω της άγνοιας του για την πολυπόθητη «ειρήνη».


Επιμέλεια Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα