Ηλειούπολη

Μια κατανυκτική βραδιά με την Γλυκερία

img_4536.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ήρθε, γοήτευσε, συγκίνησε…

Η Γλυκερία, η τραγουδίστρια με την χαρισματική φωνή έδωσε το μήνυμα σε δύσκολους καιρούς ότι η τέχνη δίνει νόημα στη ζωή, τιμά στον χρόνο, στις στιγμές.

Αυτό ήταν το μήνυμα, που έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος  με τον ευαίσθητο και δημιουργικό πρόεδρό του Δημήτρη Δημητρουλόπουλο που κατανοώντας τα δύσκολα της εποχής μας, θέλησε να αλλάξει το χρώμα της καθημερινότητάς μας και να το ενθαρρύνει και να το ενισχύσει με κάτι το πρωτόγνωρο  με το άκουσμα χριστιανικών ύμνων, εκφράζοντας το πνεύμα των ημερών.

 «Το γλυκύ μου έαρ» που ακούστηκε στο Μέγαρο Μουσικής, θέλησε να το μεταφέρει στον Πύργο, να το ακούσουν οι άνθρωποί του.

Για την παρουσίαση αυτή ζητήθηκε η υλική βοήθεια της Περιφέρειας που ήταν αμέριστη, από τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρουλόπουλο και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο  στα θέματα Πολιτισμού, Δικηγόρο Πάνο Μπράμο, καθώς  του Ομίλου Aldemar της οικογένειας Αγγελοπούλου και φυσικά του Δικηγορικού Συλλόγου.

Η πρότασή του υποστηρίχτηκε πάνω από όλα  για τη διαφορετικότηα της εκδήλωσης  που βασιζόταν στο θρησκευτικό   κλίμα της εβδομάδας.

Με μεθόδευση και επιμονή που εργάστηκαν για τη βραδιά που άγγιξε τις καρδιές και συγκίνηση βαθύτερα.

Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στη διαμορφωμένη ηχητικά αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας  επάνω στη σκηνή κυριαρχούσε το πολυμελές μουσικό σύνολο, με τον υπεύθυνο Στέλιο Φωτιάδη, τον δημιουργικό σύζυγο να νιώθει υπερήφανος για τη γυναίκα του Γλυκερία, όταν την βλέπει κάθε φορά να κλέβει  όλα τα χειροκροτήματα από τη μοναδική της παρουσία.

Ούτε ανάσα δεν ακούγοταν, από τον γεμάτο  από κόσμο χώρο, που παρακολουθούσε τη μυσταγωγία.

«Ω γλυκύ μου έαρ», «Η Ζωή  εν Τάφω», «Αι γενναιαί πάσσαι» , και το «Αξιον Εστί» ήταν οι θρησκευτικοί ύμνοι που μας έκαναν να ριγίσουμε και να δακρύσουμε. Να αντικρίσουμε νέα εικόνα στην καθημέρινοτητά μας.  Αυτό το πέτυχαν όλοι που μας το παρουσίασαν.

Στα λόγια, στην πράξη τους, που πρεσβεύουν, οι άνθρωποι του Δ.Σ Δικηγορικού Συλλόγου και ο ανήσυχος και προβληματισμένος για τα θέματα ζωής, ο μετριόφρων πρόεδρος Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, έχουν μια κοινή στάση και πίστη στην αξία της ανανέωσης!!!

Και οι δυο πρωτεργάστηκαν  για την επιτυχία

 Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, βαθιά συγκινημένος μίλησε για την επιλογή τους στο άκουσμα του Επιταφίου θρήνου από τη χαρισματική Γλυκερία στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών με το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

 Οι άνθρωποι  που έκαναν πραγματικότητα την εκδήλωση.

Η συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ευγενική χορηγία του ομίλου Aldemar.

Ο ήχος και ο φωτισμός από τον Ανδρέα Ζέζα και τους συνεργάτες του.

Εργάστηκε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και ιδίως η αντιπρόεδρος Μαρίνα Μπεβούδα, ο γραμματέας Σπύρος Λιατσής, ο ταμίας Βασίλης Γιαννόπουλος και τα μέλη Πάνος Μπράμος και Νίκη Διαμαντοπούλου, ενώ καθοριστική υπήρξε η βοήθεια και του  δικηγόρου Νίκου Λαϊνόπουλου αλλά και των υπαλλήλων του Συλλόγου Παναγιώτας Σώκκα και Μαρίας Χηνοπούλου.

 Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριπερειάρχης χωρίς γραπτό μίλησε με άνεση για την εκδήλωση και την αναμενόμενη επιτυχία της λέγοντας, «Οι βαθιές ρίζες από τη Βυζαντινή παράδοση μέχρι σήμερα συνδέονται μεταξύ τους.

Δεν είναι τυχαίο που ο Μάνος Χατζιδάκις στην περίφημη διάλεξη του 1949 για το ρεμπέτικο είπε ότι είναι η συνέχεια του Βυζαντινού μέλους και της αυστηρής και απέριττης εκκλησιαστικής υμνωδίας».

Η Γλυκερία τραγουδίστρια της ιδιαίτερης φωνής, με ευαισθησία μίλησε για τις παιδικές αναμνήσεις  στο πατρικό σπίτι της στο Αγιο Πνεύμα Σερρών που βρισκόταν απέναντι από την εκκλησία. Εκεί έζησε τη Μ. Εβδομάδα με τους εκκλησιαστικούς της ύμνους. Δάσκαλός της ο ψάλτης πατέρας της Πέτρος Κωτσούλας.

«Για μένα ήταν ένα όνειρο χρόνων να ερμηνεύσω τα εγκώμια της Παναγίας, αυτό το σπαρακτικό μοιρολόϊ της». Εμείς την χειροκροτήσαμε για την αυθεντική της ερμηνεία που ήταν συγκλονιστική.

 Η παρουσία του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου ήταν ξεχωριστή.

Η εισαγγελέας Ηλείας Αικατερίνη Πετούμενου

Η  πρωτοδίκης Ηλείας Αναστασία Ντιούδη

Η πρωτοδίκης Αμαλιάδας Ελένη Μποσιώλη  οι τρεις δυναμικές γυναίκες παρακολούθησαν την κατανυκτική βραδιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Λάμπης Καφύρας  – Σοφία Καφύρα , η δικηγόρος Σοφία Νικολούτσου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Κώστας  Νικολούτσος  και η εκπαιδευτικός Αμαλία Αντωνοπούλου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημ. Δημητρουλόπουλο στη Γλυκερία

Της Σοφίας Βαρουξή 

Όλη η επικαιρότητα