Μια μοναδική συναυλία διεθνούς επιπέδου στο Φλόκα

Share

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα παρουσιάσουν μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Φλόκα την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.

Η συναυλία θα είναι «προπομπός» του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας 2022, με δωρεάν είσοδο για όλους, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης από το 2014 του Δήμου με το Κολοράντο Σπρινγκς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η συναυλία θα αρχίσει στις 9μμ και η ορχήστρα θα παίξει γνωστά μουσικά κομμάτια των Τζοακίνο Ροσίνι, Φέλιξ Μέντελσον, Τζον Ουίλιαμς και Κωνσταντίνου Χατζόπουλου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς ξεκίνησε το 1980 ως μικρή ορχήστρα γυμνασίου, ωστόσο εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία προγράμματα συμφωνικής μουσικής νέων στις ΗΠΑ. Τώρα, στο 42ο έτος της διαθέτει εννέα μεγάλα μουσικά Σύνολα, πολλά σχήματα Μουσικής Δωματίου και αξιόλογα προγράμματα μουσικών σπουδών.

Η αποστολή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς είναι να εμπνεύσει νέους μουσικούς για μια σωστή μουσική παιδεία, καλλιτεχνική και προσωπική ανάπτυξη καθώς και ποικίλες μουσικές εμπειρίες. Θεωρώντας ότι η μουσική γεφυρώνει πολιτισμούς, η Ορχήστρα Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς δίνει κονσέρτα σε διάφορες περιοχές του κόσμου και στα πλαίσια αυτά θα βρίσκεται στη χώρα μας τον Ιούνιο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς δήλωσε ότι: «Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου μας να φέρει εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου στην Αρχαία Ολυμπία. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά και δημοφιλή μουσικά έργα κλασικού ρεπερτορίου αλλά και αγαπημένα σύγχρονα σάουντρακ από τον κινηματογράφο, που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν το ακροατήριο».

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου που έχει την ευθύνη του Φεστιβάλ, δήλωσε: «Η συναυλία αυτή θα είναι μια σπάνια ευκαιρία όχι μόνο για τους νέους που ακολουθούν μουσικές σπουδές αλλά και για όλους τους φίλους της ποιοτικής μουσικής να ακούσουν ζωντανά μια αξιόλογη, διεθνούς κύρους συμφωνική ορχήστρα και μάλιστα δωρεάν. Θα είναι μια προφεστιβαλική εκδήλωση αξιώσεων που θα προσελκύσει θεατές όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και όμορους νομούς».