Μουσική

Μία μουσική σύμπραξη Ηλείων που θα αφήσει εποχή….

Ο γνωστός στιχουργός, ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος σε μία μουσική σύμπραξη με τον ερμηνευτή Γιώργο Αδαμόπουλο.
Ακούστε το άρθρο

Με δύο θαυμάσια τραγούδια ξεκίνησε η συνεργασία δύο Ηλείων καλλιτεχνών, τα οποία χθες παρουσιάστηκαν σε μία λιτή παρουσίαση, λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η επιδημία, στο χώρο του Επαρχείου στον Πύργο.

Ο γνωστός στιχουργός, ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος σε μία μουσική σύμπραξη με τον ερμηνευτή Γιώργο Αδαμόπουλο, ξεκίνησαν από την γενέτειρά της την επίσημη παρουσίαση των τραγουδιών «Σ’ αγαπώ φωνάζω» και «Σαν τα περιπολικά» που σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσουν από την δισκογραφική εταιρία Heaven Music.

Η μουσική στο «Σ’ αγαπώ φωνάζω» είναι σε στίχους Γιάννη Τζουανόπουλου και μουσική Ευριπίδη Νικολίδη και το ερμηνεύουν, σε πρώτη εκτέλεση, η Χριστίνα Μαραγκόζη και ο Γιώργος Αδαμόπουλος. Η μουσική στο «Σαν τα περιπολικά» έχει την υπογραφή του Αλέξη Παπαδημητρίου και το ερμηνεύει, σε επανεκτέλεση, ο Γιώργος Αδαμόπουλος (πρώτη εκτέλεση Αντώνης Καλογιάννης – 1987), ενώ οι στίχοι είναι του Γιάννη Τζουανόπουλου ο οποίος με την γιορτή των αποδήμων στα Μακρίσσια που εδώ και 31 χρόνια έβαλε την Ηλεία στο επίκεντρο του ελληνικού μουσικού στερεώματος και όχι μόνο.

«Σήμερα παρουσιάζουμε το ξεκίνημα ενός νέου ανθρώπου. Ο Γιώργος Αδαμόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός και πάρα πολύ καλός ερμηνευτής. Έχει ήθος και ευγένεια και αυτό είναι που με τσίγκλησε να ασχοληθώ μαζί του. Με εντυπωσίασε όταν τον άκουσα να τραγουδά το «Τραγούδι της Φωτιάς», σε μία εκδήλωση που είχε γίνει στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο σε συνεργασία με την φιλαρμονική προς τιμήν μου. Επίσης σε μία άλλη εκδήλωση που έγινε στην Ζάκυνθο για να με τιμήσουν, δέκα χρόνια αργότερα, τον πήρα μαζί μου. Εκεί ήταν να πει τα τραγούδια του Θεοδωράκη ο Θέμης Αδαμαντίδης αλλά λόγω μίας ξαφνικής αδιαθεσίας δεν μπόρεσε να έρθει και ο Γιώργος ερμήνευσε Θεοδωράκη με απόλυτη επιτυχία και ξεκίνησε μία συνεργασία. Εκεί η Χαρούλα Αλεξίου μου είπε πως αυτός είναι «Καζαντζιδικός».

Μετά ήρθε σε μία εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, που είχα εγώ την επιμέλεια, όπου και εκεί άκουσε τα καλύτερα, ανέφερε ο κ. Τζουανόπουλος ο οποίος έχει γράψει πάνω από 350 τραγούδια. Δημιουργία και δύσκολοι καιροί Στην συνεργασία με τον Γιάννη Τζουανόπουλο αναφέρθηκε ο ερμηνευτής Γιώργος Αδαμόπουλος που είναι από τον Πύργο και στις προοπτικές που ανοίγονται για τον ίδιο. «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία, επιμονή, υπομονή, γιατί οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι. Και ίσως αυτοί οι καιροί είναι που μας δημιουργούν μία εσωτερική ανάγκη για έκφραση και δημιουργία. Κάπως έτσι γεννήθηκαν όλα αυτά τα τραγούδια και όλη αυτή η καλλιτεχνική μου πορεία, με την συμβολή του κ. Τζουανόπουλου.

Η συνεργασία αυτή ήταν μία ευχάριστη συγκυρία που προέκυψε τελείως ξαφνικά. Δεν ήταν στα σχέδιά μου. Όμως κάθε τι που γίνεται ίσως γίνεται για καλό τελικά και σήμερα μετά από δύο χρόνια συνεργασίας είμαστε εδώ να μιλάμε για δύο όμορφα τραγούδια και για άλλα πολύ όμορφα σχέδια που έχουμε στο άμεσο μέλλον», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο ερμηνευτής Γιώργος Αδαμόπουλος.

Ο Πυργιώτης τραγουδοποιός που τα πρώτα του μουσικά βήματα τα έκανε στην γενέτειρά του με το μουσικό συγκρότημα τα «Χρώματα της Ήλιδας» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Τζουανόπουλο και την βοήθεια που του προσέφερε.

Όλη η επικαιρότητα