Μουσική

Μια μπάντα Ηλείων μουσικών απέδειξε πως… αν υπάρχει θέληση υπάρχει πάντα τρόπος!

Γνωρίστε τους «StereoPANA».
Ακούστε το άρθρο

Νίκος Βαμβακάς, Φώτης Αθανασόπουλος, Γιώργος Μαρουφίδης και Κώστας Αηδόνης. Μια παρέα φίλων και μουσικών από την Ηλεία (οι τρεις πρώτοι από τον Πύργο και ο τέταρτος, από την Αρχαία Ολυμπία), βρήκαν τον τρόπο να έρθουν «κοντά», την περίοδο του… «μεγάλου εγκλεισμού» (σ.σ. δηλαδή της καραντίνας). Πως έγινε αυτό; Μέσω της μουσικής φυσικά.

Όπως μας εξηγεί ο Νίκος Βαμβακάς, την περίοδο της καραντίνας, εκείνος και οι φίλοι του, επικοινωνούσαν μόνο διαδικτυακά, μιας και κανείς δεν μπορούσε να βγει έξω. Αποφάσισαν λοιπόν να βρουν ένα δημιουργικό τρόπο, για να ξεφύγουν από την ρουτίνα του εγκλεισμού. Έτσι έφτιαξαν τους «StereoPANA».

Ο καθένας από το σπίτι του ηχογράφησε το δικό του κομμάτι και στο τέλος έφτιαξαν μαζί το πρώτο τους βίντεο, με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ. «Γιατί αν παίρνουμε πολύ στα σοβαρά τους εαυτούς μας καταντάμε αστείοι», μας λέει ο Νίκος Βαμβακάς, που είναι και η φωνή της μπάντας.

Το ένα βίντεο έφερε το άλλο, και ήδη η μπάντα που συστάθηκε μέσα στην δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού, έχει αναρτήσει πέντε βίντεο στο κανάλι της στο youtube.

Θα τους δούμε live;

Όπως μάθαμε το γκρουπ έχει ήδη αρκετές προτάσεις για ζωντανές εμφανίσεις, τόσο σε μαγαζιά της Ηλείας, όσο και της Πάτρας. Όπως όμως μας τόνισε ο Νίκος Βαμβακάς, οι ζωντανές εμφανίσεις απαιτούν αρκετό χρόνο και πρόβες, οπότε ναι μεν θα υπάρξουν, αλλά όχι άμεσα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βίντεο που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, έχουν δημιουργηθεί χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό. Με πρόχειρα μικρόφωνα, και με κινητά.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως αν υπάρχει θέληση, υπάρχει πάντοτε τρόπος να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Όλη η επικαιρότητα