Παιδί

Μια νέα “ΕΛΠΙΔΑ” γεννιέται: Η “ΕΛΠΙΔΑ Junior”!

Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή, σημαντική και πολύ χαρούμενη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων: Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τους πρώτους εκπροσώπους της τέταρτης γενιάς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου θεσμού με τίτλο“ΕΛΠΙΔΑ Junior”, μιας νέας δυναμικής και ελπιδοφόρας ομάδας του Συλλόγου, στην οποία θα εντάσσονται παιδιά που με πρωτοβουλίες τους στηρίζουν το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Πρώτα μέλη της ομάδας “ΕΛΠΙΔΑ Juniorτα παιδιά του Μπενάκειου Παιδικού Κηφισιάς, που τα περασμένα Χριστούγεννα θέλησαν να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», δημιουργώντας κατασκευές από τις οποίες συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό που πρόσφεραν σήμερα στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ»,

Η κυρία Βαρδινογιάννη, συγκινημένη, καλωσορίζοντας τα παιδιά που έφθασαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τους γονείς τους, είπε:«Η σημερινή μέρα,είναι πολύ ξεχωριστή και σημαντική για την ΕΛΠΙΔΑ και ειδικά για μένα είναι πολύ συγκινητική! Γιατί, όταν πριν από 28 χρόνια, η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ, εμείς, ιδρύαμε την ΕΛΠΙΔΑ,  ήταν πέρα από κάθε σκέψη μου ότι θα έρθει η μέρα που στα πρόσωπα των συμμαθητών του μικρού μου εγγονού θα υποδέχομαι την ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΑ της ΕΛΠΙΔΑΣ, τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά που αγκαλιάζουν το έργο μας. Είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, λοιπόν, ΧΑΡΑ που μπορούσα να πάρω και το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ” ΜΠΡΑΒΟ” για το έργο μας. Καλώς ήρθατε, λοιπόν, παιδιά στην ΕΛΠΙΔΑ!Θέλω να ξέρετε πως είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σας και με όλη μας την καρδιά σας ευχαριστούμε! Από σήμερα είστε ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ!  ΕΙΣΤΕ Η “ΕΛΠΙΔΑ Junior”!  Η ΕΛΠΙΔΑ Junior που ξεκινάει με σας !».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη διηγήθηκε στα παιδιά πώς γεννήθηκε η ιδέα της “ΕΛΠΙΔΑ Junior”: «Ξεκίνησε από δύο αδελφάκια, τη Νεφέλη και τον Κωνσταντίνο, λίγο μεγαλύτερα από εσάς , που ζουν στο Λονδίνο και γι’ αυτό δεν είναι σήμερα μαζί μας αλλά περνάνε  το καλοκαίρι τους στο Πόρτο Χέλι.  Πέρσι λοιπόν, με  κοχύλια κι άδειους αχινούς που μάζεψαν από τη θάλασσα, είχαν φτιάξει κι εκείνα κάποια δώρα για να τα πουλήσουν με τους φίλους τους και να δώσουν τα χρήματα στην «ΕΛΠΙΔΑ».Ήρθαν, λοιπόν, και μου είπαν :”Κυρία Μαριάννα,  ξέρετε πόσο αγαπάμε την ΕΛΠΙΔΑ! Δεν είναι κρίμα που επειδή είμαστε παιδιά, δεν μπορούμε να γραφτούμε ούτε στην ΕΛΠΙΔΑ ούτε στην ΕΛΠΙΔΑ YOUTH; Γιατί δεν φτιάχνετε την  “ΕΛΠΙΔΑ Junior” για να μπορούμε να γραφτούμε κι εμείς  και τόσα άλλα παιδιά, τόσοι μαθητές και μαθήτριες που αγαπούν και βοηθούν  με όποιον τρόπο μπορούν τα παιδάκια της ΕΛΠΙΔΑΣ;”Και να, λοιπόν, που σήμερα , εδώ μαζί σας, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ Junior! Ώστε όλα τα μικρά παιδιά που έχουν ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ όπως ΕΣΕΙΣ, να μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι ενός άλλου παιδιού, λιγότερο ίσως τυχερού και να το γεμίσουν χαρά και ελπίδα!».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη έδωσε σε όλα τα παιδιά μετάλλια και επαίνους, καθώς και ένα αστέρι με το όνομα “ΕΛΠΙΔΑ Junior” για να το τοποθετήσουν στον τοίχο των αστεριών του Νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη σύντομη ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη υπογράμμισε ότι η θέσπιση του “ΕΛΠΙΔΑ Junior”, εκτός από την επιβράβευση των παιδιών,  στοχεύει κυρίως στη προετοιμασία της νέας γενιάς των πολιτών της πατρίδας μας που θα εγγυώνται μια κοινωνία κοντά στους αδύναμους, που όχι μόνο θα αποδέχεται, αλλά και θα στηρίζει και θα προστατεύει όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στην εκδήλωση η Πρόεδρος του Μπενάκειου Παιδικού Κηφισιάς, κυρία Μαίρη Παντέχη μίλησε για τη φιλοσοφία και τη δράση του Μπενάκειου ενώ η δασκάλα των παιδιών κυρία Μαρία Μπαμπαλή αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των παιδιών, που όπως είπε, γεννήθηκε μέσα από τις συζητήσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά, που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο στην τάξη τους.

Όλη η επικαιρότητα