Αχαϊα

Μια πλατεία… στολίδι στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

Ακούστε το άρθρο

Μία πλατεΐτσα στολίδι ξεφύτρωσε στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας με πρωτοβουλία μιας παρέας κατοίκων που δούλεψαν με πολύ μεράκι ομολογουμένως. Η μικρή τριγωνική πλατεία επί της οδού Ευβοίας, Γοργοποτάμου και παρ. Έλλης, για πολλά χρόνια δεν ήταν καν διαμορφωμένη. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν μια εγκαταλελειμμένη μικρή αλάνα γεμάτη ξερόχορτα, που μάζευε τους αδέσποτους γάτους και τα αυτοκίνητα των γειτόνων.

Όμως πέρυσι ξεκίνησε ξαφνικά η ανακατασκευή της οδού Ευβοίας! ΚΑΙ ΙΔΟΥ!

Οι εργάτες του δήμου καθάρισαν και διαμόρφωσαν το χώρο με πλίθες και η πλατεία εμφανίστηκε. Μετά το τέλος των εργασιών βέβαια το μικρό πλατεάκι έμεινε ένα τρίγωνο με πλίθες, βουναλάκια χωμάτων και ένα δέντρο μέσα χωρίς να φαίνεται να υπάρχει διάθεση από το δήμο να ολοκληρώσει την ανακατασκευή του σύντομα.

Οι μήνες πέρασαν το πλίθινο τρίγωνο έμενε αναξιοποίητο, ώσπου μια μέρα μια παρέα ανδρών άρχισαν να εργάζονται πάνω στην πλατεία.

Η παρέα των ανδρών που μαζευόντουσαν στο απέναντι προποτζίδικο και έβλεπαν κάθε μέρα τα χάλια της πλατείας αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία.

Καθάρισαν, διαμόρφωσαν, ζήτησαν πλάκες από το δήμο, άπλωσαν το χώμα.

Και δεν έκαναν μόνο αυτά. Διέθεσαν χρήμα και κόπο.

Αγόρασαν ξύλα και έφτιαξαν φράχτη και ένα ξύλινο παγκάκι γύρο από τον κορμό του δέντρου, έριξαν τσιμέντο και δημιούργησαν τα σταθερά σημεία, έκοψαν τις πέτρες και κατασκεύασαν πεζούλια, φύτεψαν γκαζόν και δέντρα, έβαλαν τραπέζια (το ένα μάλιστα μαρμάρινο) και έφτιαξαν μέχρι και μια πέτρινη κρήνη!!!!

Έγινε η πλατεΐτσα μια ομορφιά!

Μια ομορφιά που χάρη στον κόπο και την προσπάθεια των συμπολιτών μας μπορούμε να τη χαίρονται όλοι.

Το γράφουν μάλιστα και στην ταμπέλα που κάρφωσαν στον κορμό του δέντρου: “Η πλατεία διαμορφώθηκε πρωτοβουλία και εργασία ομάδας περιοίκων. Ανήκει σε όλους τους πολίτες. Χρέος μας να τη διατηρούμε καθαρή”.

το πριν και το μετά της πλατείας

πηγή φωτο και στοιχείων

Όλη η επικαιρότητα