Hobby

Μια τυφλή φωτογράφος βγάζει τις πιο όμορφες φωτογραφίες

Ακούστε το άρθρο

Η 16χρονη Roesie Percy από το Bristol του Ηνωμένου Βασιλείου βλέπει τον κόσμο διαφορετικά από ότι οι περισσότεροι φωτογράφοι.

Η Percy είναι τυφλή, δεν έχει κεντρική όραση αλλά περιορισμένη περιφερειακή όραση και περιορισμένη αντίληψη και περιορισμένο δείκτη βάθους. «Μπορώ να δω σε απόσταση τριών μέτρων ότι ένας άνθρωπος μπορεί να δει στα 60 μέτρα με το αριστερό μου μάτι και με το δεξί στο ένα μέτρο», είπε η Percy.

Παρόλα αυτά, τα προβλήματα στην όρασή της δεν την έχουν σταματήσει από το να απαθανατίζει και να δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες, τις οποίες κοινοποιεί στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Νομίζω ότι άλλοι φωτογράφοι χρησιμοποιούν τη λεπτομέρεια ως το κεντρικό κομμάτι της εικόνας τους», είπε. «Καθώς δεν μπορώ να δω τη λεπτομέρεια, έχω μια τάση να τραβάω φωτεινά χρώματα».

Η 16χρονη φωτογραφίζει τις περισσότερες εικόνες της, χρησιμοποιώντας το iPhone 7, στο δρόμο για το σχολείο και την επιστροφή και καθώς πηγαίνει για μαθήματα κωπηλασίας.

Οι έντονες σκηνές και τα σχήματα που δημιουργούνται από τα ηλιοβασιλέματα και τις αντανακλάσεις της πόλης, αποτελούν από τα αγαπημένα θέματα της φωτογράφου. Όμως, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στη Νέα Υόρκη, η Percy τράβηξε την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία που έχει τραβήξει μέχρι σήμερα.

«Μου αρέσει αυτή πολύ γιατί δείχνει την τυπική καθημερινότητα στη Νέα Υόρκη και η αντανάκλαση στο παράθυρο είναι όμορφη. Επίσης ήταν αστείο που οι δυο από τους ανθρώπους παρατήρησαν ότι τους φωτογράφιζα και έκαναν γκριμάτσες».

Πηγή: HuffPost Greece

Όλη η επικαιρότητα