Ηλεία

Μια Βαρδαία στη Νέα Υόρκη – Μέσω youtube μοιράζεται τις περιπέτειες της

Η μετανάστρια Αναστασία Θανάσουλα στα χνάρια του παππού της ..

«Το ημερολόγιο μιας Βαρδαίας στη Νέα Υόρκη» τιτλοφορείται στο YouTube το βιντεάκι που ετοίμασε με πολύ χιούμορ η καταγόμενη από τη Βάρδα Αναστασία Θανάσουλα που ζει τα τελευταία δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της και την κορούλα τους την Άλκηστις.

«Καλησπέρα καλησπέρα…Πάντα ήθελα να μοιραστώ αυτά που μου συμβαίνουν… κάνω υπερπροσπάθεια να πάρω τη ζωή απολύτως σοβαρά αλλά δεν μου κάνει την χάρη…» αναφέρει στην αρχή του εννεάλεπτου βίντεο στο οποίο εξιστορεί με γλαφυρό τρόπο και πολύ χιούμορ τις περιπέτειες που βιώνει στην εργασία της στη Νέα Υόρκη. Και είναι αρκετές…

Η Αναστασία και ο σύζυγός της Παναγιώτης Τριαντάφυλλος από την Πάρο μένουν στην Αστόρια. Η Αναστασία εργάζεται ως Human Resources Manager σε μια κατασκευαστική. Στη Βάρδα είχε δημιουργήσει μεταξύ άλλων μια θεατρική ομάδα από παιδιά με το όνομα «Κυνηγοί Ονείρων». Ήταν και παραμένει αξιαγάπητη στη Βάρδα.

Η Αναστασία βρέθηκε πριν δύο χρόνια στις ΗΠΑ όπως πριν από πολλά χρόνια ο παππούς της.

Από τον παππού στην εγγονή

Για τον αγαπημένο της παππού η Αναστασία δηλώνει στην «Πατρίς»:

«Ο παππούς μου (πατέρας του πατέρα μου) ήρθε στην Αμερική μετανάστης το 1921. Μην ξέροντας ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα και λόγω γραφειοκρατίας των ΗΠΑ που απαγόρευε την διπλή υπηκοότητα κράτησε μόνο την Αμερικανική. Το 1959 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα, οι αστυνομικές αρχές τότε επί Χούντας του ζήτησαν να εγκαταλείψει την χώρα γιατί δεν ήταν Έλληνας πολίτης ( σημείωση ότι επί επτά χρόνια ήταν φαντάρος και πολεμούσε στην Τουρκία και στον Πόντο). Με νομικά τερτίπια εξασφάλισε την άδεια παραμονής στην χώρα του»

Παράλληλα η Αναστασία αναφέρει ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε με υπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας: «Κι ερχόμαστε στο 2019 που έφερα στον κόσμο την κόρη μου η οποία έχει μόνο την Αμερικανική Υπηκοότητα και προσπαθώ να συνεννοηθώ με την ελληνική πρεσβεία ώστε να της δώσω και την Ελληνική.  Μετά από πόση ώρα στα τηλέφωνα για να μου εξηγήσουν την διαδικασία, καταλήξαμε ότι υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού τον Αύγουστο του 2020..»

Αν θα επιστρέψουμε…

Στην ερώτησή μας αν θα γυρίσει με την οικογένειά της στην Ελλάδα, η Αναστασία απαντά: “Δύσκολο ερώτηση..λέμε ότι όταν η μικρή μπει στην εφηβεία θα γυρίσουμε Ελλάδα αλλά τα πάντα ρεί σε αυτήν την ζωή”

Όλη η επικαιρότητα