Ηλεία

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και συγκίνηση στο 1ο Λύκειο Πύργου για τον Νίκο Μάστορα

Μια βραδιά γεμάτη μουσική, τραγούδι, χορό και συγκινητικές στιγμές. Και πως μπορεί να ήταν διαφορετικά στην  – καθιερωμένη πια – εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς του 1ου Λυκείου Πύργου, αφού ο Διευθυντής, Μαθηματικός Νίκος Μάστορας, μετά από 36 χρόνια στις σχολικές αίθουσες, αποχαιρέτισε την εκπαίδευση και τα «παιδιά του».

Η γιορτή ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον Διευθυντή Νίκο Μάστορα – πάντα με την κιθάρα του στο χέρι – σε μαθητές, συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, παλιούς διευθυντές σχολείων, γονείς και κηδεμόνες, αλλά και την αγαπημένη του οικογένεια και πολλούς φίλους του. Το καλωσόρισμα όμως, του Κερκυραίου Μαθηματικού, που έκανε την Ηλεία και τον Πύργο δεύτερο τόπο του, δημιουργώντας εδώ την οικογένειά του, ήταν και ο αποχαιρετισμός του, μετά από 36 χρόνια στην εκπαίδευση, εκ των οποίων τα 34 στο 1ο Λύκειο Πύργου, το οποίο μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε ως Διευθυντής. «Όλα τα ωραία έχουν τέλος. Δεν ξέρω τι θα κάνω τώρα. Ξέρω όμως πως, αν υπήρχε κι άλλη ζωή, το ίδιο θα έκανα. Είχα την τύχη να μπω σ’ ένα σχολείο που δεχόταν την φρεσκάδα που κάθε νέος συνάδελφος έφερνε, κι αυτό συνέβαλε σημαντικά στην διαμόρφωση αυτού που λέμε καλή εκπαιδευτική διαδικασία. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου όλους τους φίλους συναδέλφους που γνώρισα και συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στα παιδιά. Αυτά είναι το φως, αυτά είναι η ελπίδα», είπε συγκινημένος – και καταχειροκροτούμενος από το πλήθος – ο Νίκος Μάστορας, ενώ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν ο μικρός του εγγονός, ο Αντρέας, του προσέφερε μια ανθοδέσμη.

Μια χρονιά γεμάτη δράσεις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε ένα σύντομο απολογιστικό βίντεο με τις δράσεις που ανέπτυξε το σχολείο καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής – άκρως παραγωγικής- σχολικής χρονιάς. Εκεί, περίμενε μια ακόμα έκπληξη τον κ.Μάστορα, αφού οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων του εξωτερικού – στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +» που υλοποίησε το 1ο Λύκειο – εξέφρασαν τις ευχές τους για καλή συνταξιοδότηση.

Το «μουσικό» λόγο πήραν οι μαθητές, που έγιναν μια αυθόρμητη μπάντα και ερμήνευσαν αρκετά τραγούδια, πολλά από τα οποία μαζί με τον Νίκο Μάστορα, ενώ σε κάποια τους συνόδευσε και ο καλός του φίλος Μπάμπης Μουλάς με τον γιο του, Νίκο στην ηλεκτρική κιθάρα. Τα τραγούδια ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους που έστησαν χορό στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Πύργου, ενώ δεν έλειψαν και τα κεράσματα, αφού οι γονείς – κηδεμόνες των παιδιών, είχαν φροντίσει να στήσουν ένα πλούσιο μπουφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα για όλους.

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα