Αθλητισμός

Μια ζωή δίπλα στον Πανηλειακό!

filatloi_6.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ζουν και αναπνέουν με το όνομα της αγαπημένης τους ομάδας, του Πανηλειακού, στα χείλη τους …

Είναι πάντα κοντά του, είτε παίζει μέσα στον Πύργο είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Βρέξει – χιονίσει, με τον ήλιο να καίει, είναι δίπλα του… Δεν τους πτοεί απολύτως τίποτα …

Ο λόγος φυσικά για τους οργανωμένους φιλάθλους του Πανηλειακού, που είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της κορυφαίας ομάδας της Ηλείας.

Τους φιλάθλους που ζουν και αναπνέουν για να δουν ξανά την ομάδα τους να αγωνίζεται στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες. Όπως τις καλές παλιές (αλλά όχι και μακρινές) εποχές.

Σήμερα λοιπόν η «Πατρίς Σπορ» πραγματοποιεί αφιέρωμα στα τρία κλαμπ του Πανηλειακού, τα οποία αποτελούν και τον Σ.Φ. Πανηλειακού.

Πρόκειται για τους RED BOYS που είναι και το μεγαλύτερο κλαμπ φίλων του Πανηλειακού, το Athens Club και το τμήμα των μικρών φιλάθλων της «ερυθρόλευκης» ομάδας το Red Youth, που δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Μάλιστα επισκεφθήκαμε το κλαμπ των RED BOYS και των Red Youth και συνομιλήσαμε με τους φιλάθλους του Πανηλειακού, που και αυτοί, όπως και εμείς, ελπίζουν πολύ σύντομα τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα.

Άλλωστε ο Πανηλειακός αξίζει για κάτι περισσότερο από την Γ’ Εθνική, την κατηγορία που θα αγωνίζεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι φίλαθλοι πιστεύουν στην αναγέννηση του Πανηλειακού

Ας δούμε όμως τι λένε οι φίλαθλοι του Πανηλειακού για το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας και όχι μόνο:

Θοδωρής Καραγιαννόπουλος: «Φέτος, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, η ομάδα δεν τα πήγε πολύ καλά. Είχαμε παραπάνω βλέψεις και αυτό ίσως ήταν αρνητικός παράγοντας, αφού πιέσαμε παραπάνω λίγο τις καταστάσεις, και γενικά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Ελπίζουμε τη νέα χρονιά να αλλάξουν κάποια πράγματα, να αλλάξει η νοοτροπία και της διοίκησης και των καινούργιων ποδοσφαιριστών και να πάει καλύτερα η ομάδα. Από κει πέρα θα δούμε τι θα έρθει στο μέλλον. Το όνειρό μας είναι να επιστρέψει ο Πανηλειακός στην Α’ Εθνική, αλλά αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Πάνω απ’ όλα θέλουμε η ομάδα να κάνει τη νέα χρονιά μια καλή πορεία και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Το ιδανικό είναι να ανέβει στην Α’ Εθνική, αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη».

Παναγιώτης Παναγούτσος: «Αν ο κόσμος καταλάβει τη δυναμική του, αγαπήσουν αυτή την ομάδα σίγουρα υπάρχει μέλλον. Αν δεν την αγαπήσουν, κάνεις δεν ξέρει τι θα συμβεί. Η πορεία της ομάδας ήταν πολύ άσχημη φέτος. Δεν μπορεί να ανεβαίνουν έξι ομάδες και εσύ να μην είσαι σε αυτές τις ομάδες. Άρα πήγες άσχημα. Για να έρθει η άνοδος πρέπει να υπαρχή ομοψυχία απ’ όλους, και να υπάρχει η σιγουριά στον κόσμο, ότι την Κυριακή θα πάει να δει την ομάδα του, χωρίς να υπάρχουν παρατράγουδα».

Ανδρέας Παπαδόπουλος: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα να ανέβει στην Β’ Εθνική, θα πηγαίναμε σε άλλες εποχές, όπου η ομάδα ήταν στα μεγάλα σαλόνια, αλλά πιστεύω ότι έγινε κακός σχεδιασμός το καλοκαίρι και δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρο. Από εκεί και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να αλλάξουν κάποια πράγματα στην ομάδα, έτσι ώστε μελλοντικά να την χαιρόμαστε και εμείς και όλος ο κόσμος του Πύργου. Για την Α’ Εθνική δεν πρέπει να κοιτάμε τόσο μακροπρόθεσμα, αφού τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά. Εμείς και στην Α’ Κατηγορία να είναι η ομάδα, θα είναι για μας καλό να την δούμε να ανεβαίνει αγωνιστικά».

Φώτης Φωτόπουλος : «Το γεγονός ότι ξέραμε ότι ανεβαίνουν 6 ομάδες, από την Γ’ Εθνική στην Β’, αυτό μας γέμισε με όνειρα και ελπίδες, αλλά στο τέλος αυτά τα όνειρα δεν πραγματοποιήθηκαν. Πιστεύω ότι γι’ αυτό φταίει η κακή οργάνωση και ο κακός προγραμματισμός που έγινε το καλοκαίρι, και αυτό μας κόστισε στο τέλος. Τώρα για το μέλλον πιστεύω να βγει μια ισχυρή διοίκηση, να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που θα έχουν σωστή οργάνωση, για να έχουμε μια καλή πορεία και γιατί όχι να μην έρθει και η άνοδος».

Γιάννης Τσουκαλάς (Red Youth): «Θέλω να δημιουργηθεί το καλοκαίρι μια δυνατή διοίκηση που θα οδηγήσει τον Πανηλειακό, εκεί που ονειρευόμαστε και εκεί που του αξίζει. Στην Β’ Εθνική και στην Α’ Εθνική αν είναι δυνατόν. Καλώ λοιπόν τα παιδιά νεαρής ηλικίας να ασχοληθούν με την τοπική τους ομάδα, ώστε να υπάρχει ένα κίνημα νέων οπαδών για το μέλλον του Πανηλειακού».

Γιώργος Χήτος: «Εμείς οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας είμαστε πάντα δίπλα στο Πανηλειακό μας σε όποια κατηγορία κι αν παίζει ,γιατί ο Πανηλειακός είναι ιδέα, με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βαριά φανέλα .. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ».

Του Χρ. Κανελλόπουλου

xrkanl.1@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα