Πολιτική

Μιχ. Κατρίνη: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το ρόλο του ‘τροχονόμου’ στις τραπεζικές χρεώσεις και οι πολίτες πληρώνουν

Ακούστε το άρθρο

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η κυβέρνηση συνεχίζει να εκτίθεται στο ζήτημα των υπερβολικών χρεώσεων που έχουν επιβάλλει οι τράπεζες στις ψηφιακές συναλλαγές.

Αλήθεια ποιος θυμάται το επικοινωνιακό ‘’πυροτέχνημα’’ της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τις διοικήσεις των τραπεζών, από τις οποίες ζήτησε τη μείωση των χρεώσεων στις τραπεζικές ψηφιακές συναλλαγές;

Έχουμε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος καλεί τους τραπεζίτες και τους ζητά να μειώσουν τις χρεώσεις στις 24 Οκτωβρίου του 2019.Μόλις όμως σβήσουν τα φώτα από τις κάμερες, οι χρεώσεις παραμένουν. Και οι πολίτες πληρώνουν.

Έχουμε το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης να μεταθέτουν το ένα στο άλλο τις ευθύνες για τις τραπεζικές χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αποδεικνύοντας ότι σε αυτή την κυβέρνηση περισσεύει η υποκρισία και υπάρχει έλλειμμα ευθύνης.

Έχουμε και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να προκαλεί τη νοημοσύνη και το κοινό αίσθημα με την επωδό ότι οι χρεώσεις των ελληνικών τραπεζών είναι από τις φθηνότερες στην Ευρώπη, συγκρίνοντας ανόμοια μεγέθη και καταστάσεις.

Μέσα σε όλα αυτά αγνοείται και το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις Τράπεζες τον περασμένο Νοέμβριο και η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει το ρόλο του ‘’τροχονόμου , αντί να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει το πλαίσιο χρεώσεων για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές.

Το κόστος από την επιλογή αυτή της κυβέρνησης το πληρώνουν οι πολίτες. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Όλη η επικαιρότητα