WEB tv Ηλεία Πολιτική

Μιχ. Κατρίνης: «Άμεση ενίσχυση με προσωπικό των νοσοκομείων της Ηλείας – Η κυβέρνηση να στηρίξει στην πράξη το ΕΣΥ»

Ακούστε το άρθρο

Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρών των νοσοκομείων της Ηλείας  ζήτησε από τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε ότι αποτελεί καθολικό αίτημα των φορέων και ιατρικών συλλόγων της Ηλείας η στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπενθυμίζοντας ότι τα σχετικά αιτήματα των διοικήσεων των νοσοκομείων (38 συνολικά) έχουν ήδη εγκριθεί από την 6η ΥΠΕ. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του επικουρικού προσωπικού και των εργαζόμενων μέσω ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ζητώντας την αξιοποίησή τους στο σύστημα υγείας.

Ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι θα πρέπει να θεσπιστούν επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση μόνιμων ιατρών στην Ηλεία, αφού στις τελευταίες προκηρύξεις δεν προέκυψε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ υπογράμμισε τον κίνδυνο να λείψουν αγροτικοί ιατροί από τα χωριά αλλά και την έλλειψη  ειδικευμένων γιατρών στα κέντρα υγείας των ορεινών περιοχών.

Από την πλευρά του Ο Υφυπουργός Υγείας κ.Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για μονιμοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού και μετατροπή των επικουρικών ιατρών σε επιμελητές Β’, αλλά και την ανανέωση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ.

Απέφυγε όμως να δεσμευτεί για την άμεση προκήρυξη θέσεων ιατρών και περιορίστηκε να αναφερθεί στις 13 θέσεις επιμελητών Β’ (6 στον Πύργο,4 στην Αμαλιάδα,3 στην Κρέστενα) που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ο κ.Κατρίνης επέμεινε στην ανάγκη προκήρυξης όλων των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού (μεταξύ των οποίων και θέσεων διευθυντών νευραλγικών κλινικών), καθώς και στη στελέχωση με λοιπό προσωπικό για να λειτουργήσουν τμήματα όπως π.χ. του αξονικού τομογράφου στην Αμαλιάδα, κάτι για το οποίο ο υπουργός απάντησε ότι δρομολογείται.

Ο κ. Κατρίνης σε δήλωση του, τονίζει:

’’ Η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει την αποτυχημένη λύση της μετακίνησης γιατρών μεταξύ των νοσοκομείων που αποδυναμώνουν συνολικό το σύστημα υγείας. Τα  νοσοκομεία πρέπει να εφημερεύουν για να μην αναγκάζονται οι πολίτες της Ηλείας να μετακινούνται στην Πάτρα ή την Αθήνα.

Η δημόσια υγεία στο νομό μας είναι υποβαθμισμένη και η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει με πράξεις όσα λέει για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό σημαίνει  άμεσες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και ενίσχυση με νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας της Ηλείας.’’

Όλη η επικαιρότητα