Ηλεία Πολιτική

Μιχ. Κατρίνης: «Η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις, προκαλεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους δανειολήπτες»

Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Σταϊκούρα σχετικά με την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μετά την 31η Ιουλίου, και το νέο πτωχευτικό κώδικα, κατέθεσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, αποτυπώνοντας το κλίμα ανασφάλειας, φόβου και αβεβαιότητας που υπάρχει στους δανειολήπτες.

Ο κ.Κατρίνης χαρακτήρισε πλήρως αποτυχημένο το πλαίσιο της κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις δανείων, αφού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ν. 4605/19, εντάχθηκαν μόλις 1415 ρυθμίσεις δανείων ως σήμερα.

Επισημαίνει ότι ότι παρά τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, το πρόγραμμα-γέφυρα με επιδότηση ενήμερων και μη ενήμερων δανειοληπτών που επλήγησαν λόγω του covid-19 δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, την ίδια στιγμή που υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων την περίοδο της πανδημίας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στο νέο πτωχευτικό κώδικα που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του.

Όπως τονίζει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ , η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις  και να διευκρινιστεί αν ο φορέας που θα συσταθεί προκειμένου να αγοράζει τα σπίτια των οφειλετών, στο πλαίσιο του νέου πτωχευτικού κώδικα, θα είναι δημόσιος ή ιδιωτικός,  καθώς και οι όροι ένταξης σε αυτόν.

Όλη η επικαιρότητα