Αρθρογραφία Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Μιχ. Κατρίνης: «Η Ηλεία φτωχός συγγενής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – Αδιαφορία ή ανικανότητα»

Ακούστε το άρθρο

Ένα τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, χωρίς κατεύθυνση, εξειδίκευση και  ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα, την ίδια στιγμή που όλα τα άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα έχουν και κατεύθυνση και εξειδίκευση και επαγγελματικά δικαιώματα.

Ένα τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο το 2020, υπό προϋποθέσεις που δυστυχώς δεν πληρούνται (εκπαιδευτικό προσωπικό και  αθλητικές υποδομές).

Αυτή είναι η τύχη της Ηλείας στο νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Eίναι μια επιλογή που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αναδεικνύει και τις  ευθύνες όλων των θεσμικών παραγόντων για την αδράνεια και την έλλειψη πρότασης.

Η Ηλεία, ο κύριος τουριστικός προορισμός της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν θα  έχει τμήμα διοίκησης τουρισμού, αφού αυτό πήγε στην Πάτρα

Η Ηλεία, ένας εμβληματικός και παγκόσμιος αρχαιολογικός προορισμός, δεν θα έχει τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, αφού αυτό παραμένει (εξελισσόμενο) στο Αγρίνιο.

Τώρα, είναι η ώρα της Βουλής, αλλά και των αιρετών της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι  πρέπει να αντισταθούν απέναντι στη διαρκή υποβάθμιση του τόπου μας .

Κάποιοι φαίνεται ότι βολεύονται με την Ηλεία στο ρόλο του φτωχού συγγενή, της Ηλείας που μένει έξω από το χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν μια Ηλεία με εξωστρέφεια, με πανεπιστημιακές σχολές που θα συνδέονται με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον τόπο μας.

Το νομοσχέδιο αυτό ή θα αλλάξει ή δεν πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή.

Και αυτό αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ

Όλη η επικαιρότητα