WEB tv Ηλεία Πολιτική

Μιχ. Κατρίνης: «Οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ αξίζουν την κατανόηση και τον σεβασμό μας»

Με τον σύλλογο των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Πύργου συναντήθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.
Ακούστε το άρθρο

Με τον σύλλογο των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Πύργου συναντήθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, όπου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Γκανταϊφης και τα μέλη του ΔΣ κ. Ροκανά, κ.Πανέτα και κ. Δημητρακόπουλος.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Πολίτης, έγινε με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα για την καταπολέμηση της βίας κατά των ιατρών και τα περιστατικά λεκτικής-αλλά και σωματικής βίας- που παρατηρούνται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ενώ ο Ηλείος βουλευτής επέμεινε στην πρότασή του να ενταχθεί η Ηλεία στις άγονες περιοχές και να μετακινηθεί επικουρικό ιατρικό προσωπικό από τα νοσοκομεία της Αττικής τουλάχιστον με 6μηνες αποσπάσεις στην Ηλεία, ώστε να αντιμετωπιστεί προσωρινά η έλλειψη ιατρών.

Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δίνουν τον καλύτερο εαυτό του και αξίζουν το σεβασμό όλων μας και όχι τη ‘’βία στις λευκές μπλούζες’’. Η επίπονη προσπάθειά τους, όμως, υπονομεύεται από την υποστελέχωση των νοσοκομείων μας, κάτι που εμείς εδώ στην Ηλεία το βιώνουμε με δραματικό τρόπο, αφού 3 μήνες μετά την ψήφιση του νέου  νόμου της κυβέρνησης, μόλις 1 ιδιώτης έχει δηλώσει ενδιαφέρον και η παθολογική κλινική λειτουργεί με ‘’μεταφερόμενους’’ ιατρούς, παρά τις επίμονες προσπάθειες της διοίκησης.

Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα τα υποκριτικά χειροκροτήματά της προς τους υγειονομικούς κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η δημόσια υγεία, όμως, δεν είναι πεδίο άσκησης επικοινωνιακής πολιτικής. Είναι το πεδίο που αναμετράται η ευθύνη όλων μας απέναντι στους πολίτες.

Παρά τις διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση δυστυχώς κωφεύει. Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα των Ηλείων πολιτών σε ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Χωρίς μικροπολιτική αντιπαράθεση, αλλά με μόνο γνώμονα την υγεία των κατοίκων της Ηλείας.’’

Όλη η επικαιρότητα