Πολιτική

Μιχ. Κατρίνης: «Πολίτες και επαγγελματικές τάξεις εξαιρούνται από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης, ενώ η ακρίβεια επελαύνει»

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μίλησε στο ΣΚΑΙ  και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη. 
Ακούστε το άρθρο

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μίλησε στο ΣΚΑΙ  και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη. 

Το έθνος και η πατρίδα είναι πάνω και πέρα από κάθε πολιτική αντίθεση και διαφωνία. Θεωρώ ότι η πολιτική μας παράταξη με την στάση της και την πράξη της, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, το έχει αποδείξει αυτό, σε κάθε είδους κρίσιμη στιγμή, είτε αυτή αφορά ζητήματα γεωπολιτικά, είτε ζητήματα επιβίωσης του έθνους, τόνισε ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής  για το θέμα των νέων προκλήσεων της Τουρκίας.

Ενώ συμπλήρωσε: Οι «εθνικές κορώνες» του Πρωθυπουργού, δικαιολογημένα, δημιουργούν μία ανάταση – κι ας αποτελούν απλώς μια αυτονόητη εθνική στάση. Προσωπικά ωστόσο έχω ζητήσει στη Βουλή να μας πει ο Πρωθυπουργός ποια είναι η πάγια εθνική γραμμή, δεδομένου ότι από τις δεκαετίες του 70’ και του ’80, δηλαδή από τον Κ. Καραμανλή και τον Α. Παπανδρέου δεν συζητάμε με την Τουρκία τίποτα πέραν της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Περιμένω όμως ακόμη από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει από  το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., την επιβολή κυρώσεων σε ό,τι αφορά τις νέες προκλητικές και ανιστόρητες θέσεις της Τουρκίας.

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας και των κόκκινων δανείων δήλωσε ότι: Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ άφησαν εκτός μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμπόρους και επιχειρηματίες. Δεν ακούσαμε για αυτούς ούτε μέτρα στήριξης, ούτε μέτρα ανακούφισης. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν και οι πολίτες, οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν, λόγω εξανεμισμένου εισοδήματος, δε μπορούν να στηριχθούν στα ημίμετρα της κυβέρνησης.

Όπως ίσως γνωρίζετε, έχω ασχοληθεί πολύ με το κρίσιμο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, κάνοντας παρεμβάσεις και καταθέτοντας συχνά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου. Προσφάτως, ο κ. Μητσοτάκης με προκάλεσε στο Twitter, λέγοντας πως τα «κόκκινα δάνεια» μειώθηκαν. Τον προκαλώ, όμως, να απευθυνθεί σε όσους πολίτες χρωστούν σε τράπεζες και σε funds και να ακούσει τους ίδιους, για το αν θεωρούν ότι τα «κόκκινα δάνεια» έχουν μειωθεί. Γιατί όχι μόνο τα κόκκινα δάνεια δεν μειώθηκαν, αλλά αντίθετα, αυξάνονται. Και αυτό γιατί αυτή τη στιγμή οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα: να πληρώσουν το ρεύμα για να ζήσουν στο σπίτι τους ή να πληρώσουν το δάνειο για να μην χάσουν το σπίτι τους;

Εμείς σήμερα στη ΔΕΘ θα σκιαγραφήσουμε τους βασικούς άξονες της δικής μας ολοκληρωμένης πρότασης για τη χώρα. Μιας πρότασης που θα αφορά πρωτίστως την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση σε σχέση με την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας για τη στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με έμφαση στην κοινωνική κατοικία, όπως και για τα ζητήματα της Υγείας, για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ. Δε μπορεί μετά από μια πρωτοφανή κρίση πανδημίας, όπου π.χ. το σύστημα υγείας στην περιφέρεια εξακολουθεί να μην έχει ιατρικό προσωπικό ο κ. Μητσοτάκης να μη βρήκε να καταθέσει ούτε μία τεκμηριωμένη πρόταση, δήλωσε για το προγραμματικό αλλά και πολιτικό πλαίσιο που θα παρουσιάσει στο ΠΑΣΟΚ -ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στην ΔΕΘ

Όλη η επικαιρότητα