Ηλεία Πολιτική

Μιχ. Κατρίνης: «Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία των νοσοκομείων στην Ηλεία»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.
Ακούστε το άρθρο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές δημόσιας υγείας στην Ηλεία και ιδιαίτερα το νοσοκομείο Πύργου κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνει την υποστελέχωση των νοσοκομείων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε αρκετές ιατρικές ειδικότητες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την  παθολογική κλινική του ΓΝ Πύργου όπου υπηρετεί ένας  μόνο μόνιμος ιατρός, συνεπικουρούμενος από ιατρικό προσωπικό που αλλάζει καθημερινά, μετακινούμενο από νοσοκομεία εκτός Ηλείας.

Παρά τη συγκινητική προσπάθεια και την αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Ηλείας , η κατάσταση, όπως επισημαίνει ο κ.Κατρίνης, είναι οριακή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η  τελευταία προκήρυξη για 5 θέσεις παθολόγων κηρύχθηκε άγονη, όπως συνέβη και με αρκετές προηγούμενες ενώ την  ίδια στιγμή, σε περιοχές που αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα, όπως η Κέρκυρα, το ενδιαφέρον συμμετοχής ιατρικού προσωπικού αυξήθηκε θεαματικά με την πρόσφατη ένταξη των νοσοκομείων στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α΄Ζώνης του Π.Δ 131/1987.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει επίσης ότι από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ  απουσίαζε το οποιοδήποτε κίνητρο προσέλκυσης ιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης.

Ο κ.Κατρίνης θέτει ευθέως το ζήτημα της ένταξης των νοσοκομείων της Ηλείας  στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης του Π.Δ. 131/1987, προκειμένου να υπάρξουν αυξημένα κίνητρα για τους γιατρούς ώστε να επιλέξουν να υπηρετήσουν στην Ηλεία.

Ζητά την άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων ενώ ζητά να στελεχωθούν άμεσα, ακόμα και με επικουρικό προσωπικό τα νοσοκομεία της Ηλείας ώστε να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας για τους Ηλείους πολίτες.

Όλη η επικαιρότητα