Ελλάδα

Μιχάλης Γιαννάκος – Κορωνοϊός: «Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε νεκρούς» (vids)

Εφιαλτικές εφημερίες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη.

Ο κορωνοϊός «θερίζει» και οι δυνάμεις των υεγιονομικών εξαντλούνται καθημερινά, όλο και περισσότερο…

Με σκηνικό που θυμίζει ταινίες τρόμου παρομοίασε τις εφημερίες των νοσοκομείων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος που επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. «Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε νεκρούς στις εφημερίες των νοσοκομείων» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ο οποίος επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κατά τη λήξη της εφημερίας του.

Όπως είπε, ενώ πλέον είχαμε τα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό, όπως τους εμβολιασμούς και τον χρόνο να προετοιμάσουμε το σύστημα υγείας, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα να «έχουμε τραπεί σε άτακτη υποχώρηση» με τις πρώτες επιθέσεις του ιού. Ο κ. Γιαννάκος είπε πώς δυστυχώς πλέον υπάρχουν λίστες αναμονής παντού και ράντζα ενώ οι ασθενείς εκτός από ΜΕΘ, είναι σε λίστες ακόμη και για μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου.

Ανέφερε ακόμη ότι οι ασθενείς πεθαίνουν και το προσωπικό έχει παραδοθεί πια, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να προστατέψει τον εαυτό του και να εμβολιαστεί λέγοντας χαρακτηριστικά «ο σώζων εαυτόν σωθήτω.» «Το σύστημα δυστυχώς έχει ηττηθεί και σε λίγες ημέρες δεν θα μπορεί να παρέχει καμία ασφάλεια στους νοσηλευόμενους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας αναφορά και στην έλλειψη υγειονομικού προσωπικού λόγω των αναστολών εργασίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιτρέψει την επιστροφή των ανεμβολιαστων με rapid test.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Χρήστος Τζελέπης έκανε λόγο για άλλη μία εφιαλτική εφημερία στη διάρκεια της οποίας προσήλθαν για εξέταση συνολικά 800 περιστατικά. Δείτε τη δήλωσή του, στο βίντεο του grtimes.gr…

Όλη η επικαιρότητα