Ηλεία Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: Οι πολίτες της Ηλείας αντιδρούν και διαμαρτύρονται για το δρόμο «Πάτρα – Πύργος». Η κυβέρνηση έχει απαντήσεις;

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο δρόμο Πάτρα-Πύργος, αλλά και λόγω της ανεξήγητης μη ανταπόκρισης του υπουργού Υποδομών στο αίτημα να ενημερώσει σχετικά με το έργο την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έλλειψη ενός ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητόδρομου δεν δημιουργεί μόνο αναπτυξιακό έλλειμμα για τον τόπο μας αλλά και ένα τεράστιο έλλειμμα οδικής ασφάλειας. Η Ηλεία πληρώνει ένα βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές, οικογένειες χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτό το δρόμο-καρμανιόλα.

Η ελάχιστη απαίτηση που μπορούν να έχουν οι πολίτες της Ηλείας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και οι καθαρές δεσμεύσεις για την υλοποίηση του έργου του δρόμου Πάτρα-Πύργος. Γι’ αυτό άλλωστε και αντιδρούν και διαμαρτύρονται, όπως θα γίνει και με τη μαζική συγκέντρωση πολιτών και φορέων στο Βουπράσιο.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής αποφεύγουν και την υπεύθυνη ενημέρωση, αλλά και τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Ζητήσαμε, ως Κίνημα Αλλαγής να έρθει ο Υπουργός Υποδομών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να μας ενημερώσει, κάτι στο οποίο συμφώνησε το σύνολο των βουλευτών της Επιτροπής, από όλα τα κόμματα.

Ως πότε πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν να αγνοούν επιδεικτικά και να περιφρονούν τους πολίτες της Ηλείας που πληρώνουν φόρο αίματος σε αυτό το δρόμο;»

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής επανέφερε το αίτημα ενημέρωσης από τον Υπουργό σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ζητώντας το λόγο προ ημερήσιας διάταξης και δηλώνοντας ότι η πρωτοβουλία του εκφράζει και όλους τους συναδέλφους του στην Επιτροπή ανεξαρτήτως παρατάξεων.

Όλη η επικαιρότητα