Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειοληπτών στη Βουλή

Ακούστε το άρθρο

Με αντιπροσωπεία της εθνικής ομοσπονδίας ενώσεων προστασίας πολιτών – καταναλωτών – δανειοληπτών, που είχε ως επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Ευάγγελο Κρητικό, συναντήθηκαν ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Ηλείος Γραμματέας Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πόντας, στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή.

Κατά η συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής τους τελευταίους μήνες για την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών, ο Μιχάλης Κατρίνης παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειοληπτών τις προτάσεις που έχει καταθέσει μέχρι σήμερα το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, τόσο με τη μορφή τροπολογιών σε νομοσχέδια, όσο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αναφέρθηκε, επίσης, αναλυτικά στην πρόσφατη πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής, μέσω της Προέδρου του κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία με επιστολή της προς τον Πρόεδρο και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, ζητά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα μελετήσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα και θα καταλήξει σε προτάσεις για την δημιουργία ενός νέου προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία και ενός νέου πτωχευτικού κώδικα για τα φυσικά πρόσωπα πριν από την 1η Μαΐου που λήγει το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο προστασίας.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να φέρει προ των ευθυνών τους τόσο την κυβέρνηση, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να αποδείξουν και στην πράξη, εάν εννοούν όσα λένε για την προστασία των αδύναμων δανειοληπτών και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη, σταθερή και αποτελεσματική λύση.

Οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών ενημέρωσαν με τη σειρά τους τον Μιχάλη Κατρίνη σχετικά με την τεράστια έκταση που έχει λάβει το πρόβλημα, καθώς και τις ιδιαίτερες νομικές διαστάσεις των θεμάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα χιλιάδες αδύναμοι δανειολήπτες, ενώ τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις που δεν θα οδηγούν σε τεράστια κοινωνικά και προσωπικά δράματα στη χώρα μας μετά την 1η Μαΐου.

Όλη η επικαιρότητα