Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: «Τελικά ποιοι βάζουν τους κανόνες; Η Πολιτεία ή οι τράπεζες;”

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση του Κινήματος Αλλαγής με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις ανεξέλεγκτες και παράλογες χρεώσεις των τραπεζών 

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις ανεξέλεγκτες και παράλογες χρεώσεις των τραπεζών ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής,με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ιωάννη Λιανό και την Αντιπρόεδρο κ. Καλλιόπη Μπενετάτου.

Ο κ. Λιανός ενημέρωσε το Κίνημα Αλλαγής πώς έχει ήδη ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα της Επιτροπής για το θέμα από τον Ιούλιο του 2019 και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ζήτημα με την ταυτόχρονη εναρμόνιση όλων των συστημικών τραπεζών στο ζήτημα των χρεώσεων.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση για το ζήτημα και δήλωσε τα εξής:

“Οι τράπεζες  επιβάλλουν οριζόντιες, αδικαιολόγητες χρεώσεις που δεν έχουν ούτε ηθική ούτε πολιτική νομιμοποίηση και αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού.

H κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει όρια σε αυτές τις παράλογες χρεώσεις, που είναι για απλές συναλλαγές, όπως η αλλαγή ΡΙΝ ή η ερώτηση υπολοίπου.

Το Κίνημα Αλλαγής έθεσε σήμερα το ζήτημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζητώντας την παρέμβαση της Επιτροπής.

Και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, το οποίο θα μπορούσαν να λύσουν με μια απλή υπουργική απόφαση που εκκρεμεί από το 2017.

Αυτό που χρειάζεται είναι ισχυρή πολιτική βούληση, κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαίνεται να έχει, αφήνοντας τους πολίτες ανυπεράσπιστους απέναντι στην αυθαίρετη λειτουργία των τραπεζών.

Τελικά ποιοι βάζουν τους κανόνες σε αυτό τον τόπο; Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ή οι τράπεζες;”

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το Κίνημα Αλλαγής, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Παύλος Χρηστίδης και οι κ.κ Απόστολος Πόντας και Στέφανος Κομνηνός.

 

Όλη η επικαιρότητα