Αθλητισμός

Μιχάλης Σιγούρος: «Ο Μακρίδης έχει ακόμα δρόμο, γιατί έχει να φτάσει μακριά»

"Ο Δημήτρης είναι χαρισματικός. Συγκεντρωμένος στον στόχο του. Και ως συνεπής αθλητής, βελτιώνεται πάντα"
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημήτρης Μακρίδης, πρόσφατα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Αϊντχόφεν, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μονό, ενώ με την εθνική ομάδα πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Μπήκε επίσης στην τετράδα στο Ευρωπαϊκό Κ16 στη Μαμάια, εκεί όπου αναδείχθηκαν ισόβαθμοι οι πέντε πρώτοι.

Έχει πλασαριστεί πέρσι στην εικοσάδα του κόσμου Κ18, αγωνιζόμενος στα 15 του χρόνια. Δεύτερος στην Α’ Εθνική με την Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, μετρώντας ήδη δυο δεύτερες και μια τρίτη θέση, όντας Κυπελλούχοι Ελλάδας τρεις φορές. Μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεών του έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων μέχρι 18 ετών το 2022, παίδων μέχρι 14 ετών το 2021, παίδων μέχρι 16 ετών το 2020, παμπαίδων μέχρι 12 ετών το 2019, παμπαίδων μέχρι 10 ετών το 2017. Πέρυσι με την εθνική ομάδα εφήβων μέχρι 18 ετών κατέκτησε το βαλκανικό πρωτάθλημα.

Ο Μιχάλης Σιγούρος, ο άνθρωπος ο οποίος του δίδαξε το σκάκι και τον έβαλε σε αυτό τον δρόμο, πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου, αναγνωρισμένος προπονητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκάκι, μιλώντας για τον Δημήτρη Μακρίδη, ανέφερε:

«Ο Δημήτρης είναι χαρισματικός. Συγκεντρωμένος στον στόχο του. Και ως συνεπής αθλητής, βελτιώνεται πάντα. Έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει στο ανώτατό του σημείο, που σημαίνει ότι μπορεί φτάσει πολύ ψηλά. Οι δυνατότητές του είναι τεράστιες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήδη, στην ηλικία του, είναι ο νούμερο ένα σκακιστής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αυτή τη στιγμή».

Όλη η επικαιρότητα