Αγροτικά Ηλεία

Μιχάλης Τζελέπης: «Ο αγροτικός τομέας μπορεί να παράξει πλούτο»

Από την Ηλεία ξεκίνησε ο διάλογος για την Αγροτική Πολιτική στα πλαίσια του  προσυνεδριακού διαλόγου για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Χθες στο Λαζαράκειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση με ομιλητές  τον κ. Τζελέπη Μιχάλη Βουλευτή Δημ. Συμπαράταξης, υπεύθυνος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων και τον κ. Τσιμπλοστεφανάκη Βαγγέλη Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΚΙΔΗΣΟ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 με ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις αλλά όχι με μεγάλη συμμετοχή κόσμου όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στον χαιρετισμό του.

Παρόντες μεταξύ άλλων: ο βουλευτής κ Γιάννης Κουτσούκος, ο πρ. Βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρ. Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Τάκης Λαϊνάς, ο πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ένωσης  Νέων Αγροτών  κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο γραμματέας της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Σάκης Γιατράς, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δημήτρης Κουλούρης, κ.α.

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί

Ο βουλευτής κ. Τζελέπης Μιχάλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Δημοκρατική Παράταξη κάνει πλέον ολική επαναφορά για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η δύναμή μας είναι περίπου 212.000 πολίτες που έλαβαν μέρος για την ανάδειξη της προέδρου μας  κ. Φώφης Γεννηματά. Ξεκινάνε σε όλη την Ελλάδα έναν ανοικτό διάλογο με όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται την αλήθεια. Σήμερα δεν υπάρχει αγροτική πολιτική. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  δεν έχει σχέδιο και πολιτική για τον αγροτικό τομέα. Αυτό το βιώνουν οι έλληνες αγρότες καθημερινά. Βλέπουν την συρρίκνωση του εισοδήματός τους, βλέπουν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν και λόγω της φοροεισπρακτικής λογικής . Ο πρωτογενής τομέας μπορεί μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο να παράξει άμεσα πλούτο, γιατί είναι τομέας οικονομικός, αναπτυξιακός  κοινωνικός και εθνικός. Σήμερα το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεται την κοινή αγροτική πολιτική »

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε: «Φιλοξενούμε σήμερα ένα από τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό χώρο στα πλαίσια του διαλόγου που κάνει το κίνημα αλλαγής μπροστά από το Συνέδριο γιατί πρέπει να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα ο οποίος βιώνει πάρα πολύ σκληρά την κρίση και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  με τους φόρους και τις περικοπές και την αδυναμία του να δώσει λύσεις σε μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα. Είμαστε βέβαιοι ότι με την συμμετοχή των αγροτών, μπορούμε να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά »

 

Επένδυση ο αγροτικός κόσμος

Ο  πρώην βουλευτής  Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: «Το Κίνημα Αλλαγής στα πλαίσια του Προσυνεδριακού διαλόγου ξεκινά έναν κύκλο εκδηλώσεων και συζητήσεων σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα εδώ στην Αμαλιάδα συζητούμε για τα αγροτικά, ένας νομός που έχει πληγεί όχι μόνο από τις φυσικές καταστροφές αλλά κυρίως από την αδιαφορία και την άκριτη υποσχεσιολογία της κυβέρνησης. Ο αγροτικός κόσμος είναι η επένδυση που χρειάζεται η χώρα μας για να βγούμε από την κρίση. Εμείς κόντρα στο κλίμα της σκανδαλολογίας και της παραπολιτικής  σαν Κίνημα Αλλαγής συζητάμε πολιτικά , ακούμε τις ομάδες παραγωγών και θέλουμε μαζί με όλες τις παραγωγικές τάξεις και τους φορείς να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας»

Όλη η επικαιρότητα