Μίχος κατά Χρυσής Αυγής: Οικογενειοκρατία, λαμογιά και λεφτά που… εξαφανίστηκαν

Την πλέον παγιωμένη κατηγορία εις βάρος της Χρυσής Αυγής από πρώην μέλη της – ότι δηλαδή είναι μία «βρώμικη» οργάνωση που λειτουργεί οικογενειοκρατικά- εξέφρασε τώρα και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Νίκος Μίχος. Το πρώην κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης αποχώρησε καταγγέλλοντας τον «Φύρερ», Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Σεπτέμβριο του 2017, χωρίς να παραδίδει την βουλευτική του έδρα.

Το ιστορικό συνεχές των ακροδεξιών μορφωμάτων δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και έτσι ο εσωτερικός εμφύλιος μέχρι… αλληλοσπαραγμού κρατεί καλά. Τώρα ο Μίχος επανέρχεται λάβρος εναντίον της ηγεσίας του κόμματος σε συνέντευξη που παραχώρησε. Μιλάει για σκληρή οικογενειοκρατία, κατηγορία που είχαν προσάψει και άλλα μέλη, δυσαρεστημένα με το συγκεντρωτισμό της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, για διορισμούς ημετέρων στην Βουλή και για κατασπατάληση των εσόδων του κόμματος.

Απαντώντας στην επίσημη γραμμή του ναζιστικού κόμματος, ότι δηλαδή δεν πλήρωνε ως μέλος τις μηνιαίες συνδρομές του, ανέφερε ότι ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος πληρώνεται με 8.500 ευρώ το μήνα και τα χρήματα των συνδρομών δεν έχει ιδέα πού πηγαίνουν, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας για κατασπατάληση των πόρων.

Τέλος, ο Μίχος παρουσίασε μία οργάνωση με δομή τόσο αυταρχική ώστε να είναι δύσκολο να την εγκαταλείψεις.

Ποιος είναι ο Νίκος Μίχος

Ο πρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ως αγρότης-έμπορος από την Αμάρυνθο. Στην δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, αναφέρει ότι στη ζωή του δεν έχει γνωρίσει άλλον πολιτικό χώρο και πως δραστηριοποιείται στον εθνικιστικό χώρο εδώ και 30 χρόνια.

Τοπικά ΜΜΕ της Εύβοιας, μετά την πρώτη εκλογή του, το 2012, μιλούν για «πρώην πορτιέρη νυχτερινών κέντρων».

Σύμφωνα πάντως με μάρτυρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μίχος αναφέρεται ως εκδοροσφαγέας που εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής σε τεχνικές με μαχαίρι, χρησιμοποιώντας ως… θύματα αμνοερίφια.

Ο βουλευτής έχει διάφορα τατουάζ, μεταξύ των οποίων και ο αριθμός «88» στο αριστερό του χέρι. Ο αριθμός 8, αναφέρεται στο γερμανικό αλφάβητο και στη… νεοναζιστική διάλεκτο χρησιμοποιείται αντί του «H». «ΗΗ» που σημαίνει στην ίδια διάλεκτο «Heil Hitler».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, έχει καταγγείλει παλαιότερα τις απειλές που της είχε απευθύνει ο Νίκος Μίχος, ότι θα της κόψει το λαιμό. Ο ίδιος βουλευτής έχει κινηθεί απειλητικά κατά του βουλευτή τότε, Πέτρου Τατσόπουλου, ενώ πυροσβεστικό ρόλο στο συγκεκριμένο επεισόδιο είχε παίξει ο Πύρρος Δήμας.

Ο Νίκος Μίχος, κατηγορείται μαζί με όλους τους νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Όχι όμως μόνο. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Εύβοιας κατηγορείται για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος κατηγορείται μαζί με τον Γιάννη Λαγό, για ηθική αυτουργία στην επίθεση που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013, στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

ο Νίκος Μίχος έχει αναγνωριστεί από τη νηπιαγωγό Μαρία Τρούλου, ως βασικός δράστης της επίθεσης εναντίον της κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πάρο στις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Πηγή: in.gr