Πολιτική

Microsoft: Δείτε live τις ανακοινώσεις για την επένδυση του 1 δισ. στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Πρόεδρος Microsoft: Tο γεγονός ότι το κάνουμε το 2020 θεωρώ ότι μιλά εύγλωττα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Στα «αποκαλυπτήρια» της σημαντικής σε μέγεθος αλλά και σημασίας επένδυση στην οποία θα προβεί ο τεχνολογικός κολοσσός της Microsoft στη χώρα μας προχωρούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ αλλά και ο επικεφαλής της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Θεοδόση Μιχαλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα είναι ο πρώτος επαγγελματικός προορισμός του κ. Σμιθ μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ενώ η χώρα μας ήταν και ο τελευταίος του προορισμός πριν να εκδηλωθεί η περιπέτεια του κορωνοϊού.

Δείτε live την εκδήλωση από μουσείο της Ακρόπολης:

Όπως είπε ο κ. Σμιθ αυτή είναι «η μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «δείχνει εμπιστοσύνη στον λαό, την οικονομία και την κυβέρνηση».

«Δεν είναι κάτι που κάνουμε σε πολλές χώρες ούτε ελαφρά τη καρδία. Και το γεγονός ότι το κάνουμε το 2020 θεωρώ ότι μιλά εύγλωττα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Microsoft.

Όπως εξήγησε «το cloud δεν είναι μόνο μια υποδομή αλλά και ένα φρούριο γιατί είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα δεδομένα που παράγουμε. Πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό οχυρό» συμπληρώνοντας ότι «δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την άοκνη προσπάθεια της κυβέρνησης».

Όπως είπε ο κ. Σμιθ το cloud είναι «το ηλεκτρικό ρεύμα του 21ου αιώνα και το φέρνουμε στην Ελλάδα. Μιλάμε για ταχύτητα πρόσβασης στο υπολογιστικό κομμάτι. Θα είναι σαν να έχουμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στη διπλανή πόρτα. Θα βασιζόμαστε σε υπηρεσίες υπολογισμού με μια τρομακτική ταχύτητα σαν την ταχύτητα του φωτός».

Αναφερόμενος στο τι προηγήθηκε ο κ. Σμιθ υπενθύμισε την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Νταβός όταν, όπως είπε, ο πρωθυπουργός του ζήτησε να προχωρήσει η Microsoft σε περαιτέρω επενδύσεις «και ώρες-ώρες είναι πολύ πειστικός ο πρωθυπουργός.

«Τα data center θα απασχολήσουν τις επικεφαλίδες αλλά νομίζω ότι θα σημαίνει πολλά ότι θα έχουμε προγράμματα κατάρτησης σε χιλιάδες ανθρώπους τα επόμενα 5 έτη» συμπλήρωσε ο κ. Σμιθ.

H επένδυση αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου δεδομένων (data center) για την υποστήριξη υπηρεσιών cloud που απευθύνονται στους πελάτες της πλατφόρμας Microsoft Azure. Το συγκεκριμένο data center που θα δημιουργηθεί στην Αττική αναμένεται να έχει κάλυψη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα είναι 400 εκατ. ευρώ αν και η προστιθέμενη αξία της υπολογίζεται ότι θα φθάσει το 1 δισ ευρώ.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σμιθ έγινε στις 23 Ιανουαρίου στο Νταβός και ακολούθησε ένα ακόμη ραντεβού στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα