Τεχνολογία

Microsoft: Διάσημη τεχνητή νοημοσύνη έρχεται στο Bing για να ανταγωνιστεί τη Google

To ChatGPT έχει εκπαιδευτεί να απαντά στα ερωτήματα των χρηστών σε φυσική γλώσσα.
Ακούστε το άρθρο

Το ChatGPT, η τεχνητή νοημοσύνη που πρόσφατα εντυπωσίασε τη Σίλικον Βάλεϊ με την ικανότητά της να χειρίζεται την ανθρώπινη γλώσσα, βρήκε την πρώτη της δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Το σύστημα της αμερικανικής OpenAI σύντομα θα ενσωματωθεί στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, αναφέρει το The Information επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Με το ντεμπούτο της νέας λειτουργίας τον Μάρτιο η Microsoft ελπίζει να απαντήσει στην κυριαρχία της Google στην αγορά διαδικτυακών αναζητήσεων, λέει το ρεπορτάζ.

Η Microsoft έχει εξάλλου επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην OpenAI, καλιφορνέζικη εταιρεία με συνιδρυτή τον Έλον Μασκ.

To ChatGPT, το οποίο έγινε διαθέσιμο για δωρεάν δοκιμές στα τέλη Νοεμβρίου, έχει εκπαιδευτεί να συνομιλεί με τους χρήστες και να απαντά στα ερωτήματά τους σε φυσική γλώσσα.

Μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί για τη σύνταξη σεναρίων, την επινόηση παραμυθιών, τη συγγραφή δοκιμίων, ποίησης, ακόμα και μουσικής και προγραμμάτων υπολογιστή.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της μηχανής οδήγησαν αμέσως σε εκτιμήσεις ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Αντί να δίνει απλώς λίστες με σχετικές διευθύνσεις, η μηχανή αναζήτησης θα μπορούσε να απαντά απευθείας σε ερωτήματα διατυπωμένα σε καθημερινή γλώσσα.

H Google, κυρίαρχη στην αγορά αναζητήσεων εδώ και 20 χρόνια, ίσως έχει λόγο να ανησυχεί, αν και αναπτύσσει δικές της λύσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft ελπίζει ωστόσο να την προλάβει. Πέρυσι ανακοίνωσε ότι το Bing θα εξοπλιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη Dall-E 2 της OpenAI, η οποία δημιουργεί εικόνες σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

ΠΗΓΗ: in.gr

Όλη η επικαιρότητα