Γ Εθνική

Μίκι Τσίρκοβιτς (Πρώην τεχνικός ΠΑΟΒ): «∆εν είμαι του συστήματος και παραµένω άνεργος»

Τον  πρώην τεχνικό του ΠΑΟΒ Μίκι Τσίρκοβιτς που εδώ και πέντε μήνες δεν εργάζεται  σε κάποια ομάδα, φιλοξενεί σήμερα  η «Πατρίς – Σπορ».

«Ευχάριστη έκπληξη του 4ου ομίλου ο Αίας  Γαστούνης, και φυσικά αρνητική έκπληξη ο ΠΑΟΒ! Όμως θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρει να σωθεί»

Τον  πρώην τεχνικό του ΠΑΟΒ Μίκι Τσίρκοβιτς που εδώ και πέντε μήνες δεν εργάζεται  σε κάποια ομάδα, φιλοξενεί σήμερα  η «Πατρίς – Σπορ», μιλώντας για πολλά  και ενδιαφέροντα θέματα. Μόνιμος κάτοικος Πατρών τα τελευταία 12 χρόνια (δεν έχει δεχτεί ποτέ καμία πρόταση από ομάδα της Αχαΐας), γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για το ποδόσφαιρο της δυτικής Ελλάδας, και ιδίως το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά. Σήμερα λοιπόν μιλάει  για όλα, και κυρίως για τα δικά του «θέλω»,  πριν ξεκινήσει μια νέα συνεργασία.

Ας απολαύσουμε λοιπόν τον Μίκι Τσίρκοβιτς, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, να απαντά σε ερωτήσεις χωρίς φόβο και πάθος, με τον δικό του πάντα χαρακτηριστικό τρόπο:

Μίκι  εδώ και πέντε μήνες  παραμένεις χωρίς ομάδα, όμως έχουν ακουστεί πολλά τελευταία για τον Μίκι Τσίρκοβιτς και επικείμενη πρόσληψή  σου,  από διάφορες ομάδες;

«Είναι από τις λίγες σεζόν που δεν βρίσκομαι στην αρχή του πρωταθλήματος σε κάποια ομάδα, και ούτε βιάζομαι να πάω κάπου. Παρότι είχα αρκετές προτάσεις, θεώρησα ότι καμία από αυτές δεν με καλύπτει ως προς αυτό που ήθελα. Εγώ όπως ξέρεται πολύ καλά, είμαι επαγγελματίας προπονητής, και  εκεί που πάω θέλω να προσφέρω έργο και όχι να κοροϊδεύω και να το παίζω προπονητής. Ξέρετε, εγώ δεν είμαι  προπονητής του συστήματος, ούτε κάνω χατίρια των προέδρων. Δεν τα πηγαίνω καλά με την εξουσία. Άλλο να έχεις εργοστάσιο με υπαλλήλους και άλλο να έχεις ποδοσφαιρική ομάδα. Όσο υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε μένα και τον πρόεδρο, υπάρχουν συνθήκες δουλειάς. Αυτές θέλω εγώ για να εργαστώ. Ήδη αυτή την ώρα που μιλάμε, έχω τρείς προτάσεις από ομάδες της Αθήνας, τις οποίες μελετώ, και ίσως… μετά τις γιορτές, έχουμε εξελίξεις. Όμως σας επαναλαμβάνω, ότι  για να εργαστώ κάπου, θα πρέπει η ομάδα να δουλεύει σε  επαγγελματικά πρότυπα».

Άρα αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα σας δούμε ξανά στην Ηλεία;

«Το ξέρετε καλά, ότι την Ηλεία την αγαπώ, ως δεύτερη πατρίδα μου και έχω πολλούς  φίλους παντού και ιδίως στην Βάρδα. Όμως είναι πολύ πικραμένος από τον τρόπο που λύθηκε η συνεργασία μου με τον ΠΑΟΒ. Με  εξαίρεση τον κ. Άκη  Παλούμπη, κανένας άλλος δεν  με πήρε να μου πει για ποιο λόγο λύθηκε η συνεργασία μας. Μπορεί η διοίκηση να είχε αποφασίσει μείωση του μπάτζετ, και εγώ να θεωρούμε  «ακριβός» προπονητής, και να μην χωρούσα… φέτος , όμως  υπάρχει και ο ανθρώπινος  παράγοντας. Γιατί σας επαναλαμβάνω πως η Ηλεία και ιδίως η  Βάρδα, αποτελεί για μένα τη δεύτερη πατρίδα μου».

Ποια είναι η άποψή σου για το Πρωτάθλημα της  Γ΄ εθνικής  μέχρι στιγμής, και ποια η γνώμη σας για τις δυο Ηλειακές ομάδες (Αίαντα και ΠΑΟΒ);

«Υπάρχουν ιστορικές ομάδες όπως η Παναχαϊκή, ο Αχέρων Καναλακίου, ο Τηλυκράτης Λευκάδας η Βάρδα κ.λ.π. Θεωρώ λοιπόν βάση ονόματος, ιστορίας και φανέλας, πρώτο φαβορί την ομάδα της Πάτρας. Όμως πολύ καλή ομάδα διαθέτει τόσο ο Αχέρων Καναλακίου οσο και ο Τηλυκράτης Λευκάδας. Ανάμεσα σε αυτές τις τρείς ομάδες, νομίζω  ότι θα κριθεί ο τίτλος του ομίλου. Ευχάριστη φυσικά έκπληξη του ομίλου ο Αίας  Γαστούνης, Όλες οι υπόλοιπες ομάδες «βράζουν»  στο ίδιο καζάνι, και φυσικά αρνητική έκπληξη του 4ου ομίλου, είναι ο ΠΑΟΒ. Όμως θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρει να σωθεί».

Γενικότερα το επίπεδο της φετινής Γ΄ εθνικής, πως το βλέπετε; 

«Είναι χαρά μου και τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να απαντήσω σε αυτό. Καθώς κάθε χρόνο και χειροτερεύει  το επίπεδο της κατηγορίας. Η  οποία κοντεύει να γίνει τοπικού επιπέδου. Από τη μια η πανδημία, και από την άλλη οι παράγοντες που δεν βάζουν πλέον  χρήματα, μας έχουν φέρει εδώ! Κάθε ομάδα έχει ως βασικό στόχο πώς να μείνει στην κατηγορία, και  ελάχιστες είναι αυτές που πρωταγωνιστούν. Απόδειξη ότι  προσλαμβάνουν προπονητές που έχουν και άλλη βασική δουλειά, και όχι καθαρά επαγγελματίες. Και έτσι καταλήγουμε να μην προσφέρεται θέαμα στα παιχνίδια, θέαμα το οποίο να αρμόζει στο υλικό και τους ποδοσφαιριστές που έχουν. Μιλάμε για ομάδες και παίκτες που μπορούν. Όμως το κύρος του προπονητή έχει χαθεί, μας αλλάζουν σαν πουκάμισα. Οι προπονητές είναι οι γλάστρες των προέδρων. Εγώ δόξα τω Θεώ δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους. Οι αποκλειστικοί αρμόδιοι να με κρίνουν είναι οι ποδοσφαιριστές. Κατάφερα στις ομάδες που ήμουν έως τώρα, να έχω τη χαρά να έχω πολύ καλή σχέση με τους παίκτες, να με θεωρούν ποδοσφαιρικό πατέρα. Είμαι πάντα υπέρ των ποδοσφαιριστών».

Κλείνοντας  Μίκι αυτή την κουβέντα μας, δύο λόγια για την Α1 της ΕΠΣ Ηλείας την  οποία παρακολουθείς;

«Πάντα  παρακολουθούσα και εξακολουθώ να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο Ηλειακό Ποδόσφαιρο. Ξεκινώντας από τον 2ο όμιλο του «κάμπου» εκπλήσσομαι με την κακή πορεία της Δόξας Ν. Μανωλάδας έως τώρα, ενώ  αντίθετα με ενθουσιάζει  η πορεία του Ηλειακού Βαρθολομιού, τον οποίο μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να φτάνει έως τον τελικό των πλέι – οφ  του πρωταθλήματος. Όσο για τον 1ο όμιλο, φυσικά και ο Πανηλειακός είναι το μεγάλο όνομα,  και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να κόψει πρώτος το «νήμα», όμως και  ο Ξενοφών Κρεστένων  του φίλου μου Ντέγιαν  Μιλοσέσκι, ακόμα δεν έχει δείξει  τον πραγματικό του εαυτό με βάση τις δυνατότητες των παικτών του, οπότε ας μην τον ξεγράψουμε. Μην  δείτε  μάλιστα,  ζευγάρι τελικού: Πανηλειακός – Ξενοφών Κρεστένων.».

Όλη η επικαιρότητα