Categories: Ηλεία

Μικρές ζημιές από την κακοκαιρία στον Πύργο

Share

Μικρές ζημιές και μερικά προβλήματα προκάλεσε η απογευματινή βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στον Πύργο.

Τα κυριότερα προβλήματα που καταγράφηκαν ήταν οι πτώσεις δένδρων σε δρόμους της ανατολικής πλευράς της πόλης, όπως η οδός Ολυμπίων με τις υπηρεσίες του Δήμου Πύργου να επεμβαίνουν έγκαιρα για την απομάκρυνση των κορμών από το οδόστρωμα.

Στα σημεία όπου είχαν υποδείξει οι πολίτες κλήθηκε η Πολιτική Προστασία και η Δημοτική Αστυνομία, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μαρίνη Αχτύπη και την προισταμένη της Πολιτικής Προστασίας, Κική Διονυσοπούλου να δίνουν κατευθύνσεις για την γρήγορη και ασφαλή επίλυση του προβλήματος και την επαναφορά την ομαλής κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων.

Για αξιόλογα ύψη βροχής σε μερικές περιοχές της Ηλείας έκανε λόγο σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κονδύλης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αξιόλογα ύψη βροχής έδωσε η αστάθεια της Δευτέρας, όχι παντού, αλλά όπου είχαμε βροχές έπεσε σημαντικό νερό.

Το Σιμόπουλο Πηνείας θυμίζει Οκτώβριο, νέα 22 χιλιοστά σήμερα, έφτασε συνολικά τα 91mm με τις βροχές της Παρασκευής. Ο Πύργος έδωσε 13mm και η Αμαλιάδα 6.

Η αστάθεια θα μας συνοδεύει πιθανότατα έως το Σάββατο 18/6, με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τα φαινόμενα, όπως καταλαβαίνετε, χαρακτηρίζονται από τοπικότητα οπότε δεν υπάρχει απάντηση στο “θα βρέξει στον Πύργο, ή στην Ολυμπία ή στην Ζαχάρω κλπ”, η επιστήμη έχει όρια και πολλές φορές δεν έχει απαντήσεις για όλα».