Ηλεία

Μικροεντάσεις κατά την επίσκεψη Κουρουμπλή στην Τριανταφυλλιά

triantafyllia_3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μικροεντάσεις και διαμαρτυρίες χαρακτήρισαν την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Ευάγγελου Καπετάνιου και των συνεργατών τους, στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς.

Ο υπουργός, άκουσε αρχικά τις διαμαρτυρίες του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου, Τάκη Αντωνόπουλου, ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το ζήτημα της περιοχής της Τριανταφυλλιάς και χθες το πρωί παρέδωσε στον κ. Κουρουμπλή, στοιχεία και αποδείξεις για την, όπως επεσήμανε, κωλυσιεργία του έργου. Μάλιστα ο κ. Αντωνόπουλος, επιτέθηκε ανοιχτά προς το πρόσωπο κυρίως του πρώην δημάρχου Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τη μη υλοποίηση του έργου αλλά και του νυν δημάρχου, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

«Τα μεγάλα έργα ξεπερνούν τη θητεία των πολιτικών που ασχολούνται και που τα εγκαινιάζουν. Άρα είναι λογικό εδώ που είμαστε να υπάρχει ανάγκη να τιμήσουμε εκείνους που το ξεκίνησαν, εκείνους που το περπάτησαν, όπως είναι ο κ. Λυμπέρης και άλλοι συνεργάτες του αλλά και τον δήμαρχο που είναι σήμερα, που μετά από είκοσι χρόνια –αν θέλετε– απόστασης που υπήρχε μεταξύ των δύο δήμων με αμοιβαίες υποχωρήσεις δώσαμε τα χέρια για το κοινό καλό», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, που επενέβη σε ρόλο πυροσβέστη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσε με προσοχή, τους φορείς της Ηλείας, που βρέθηκαν στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, εκεί όπου το έργο δημιουργίας του ΧΥΤΥ βαίνει προς την ολοκλήρωσή του και ενημερώθηκε εκτενώς από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για την εξέλιξη και την πορεία των εργασιών.

«Με προβληματίζει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», είπε ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, τονίζοντας προς τον υπουργό, πως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν αναγνωρίζει προσωρινές λύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων εκφράζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν να μην εγκριθεί οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτό τον σκοπό, σε περίπτωση που, όπως είπε, κάποιος προσφύγει στη δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτό ο κ. Λυμπέρης, πρότεινε στον κ. Κουρουμπλή να δώσει άμεσα εντολή για την υπογραφή της σύμβασης της μόνιμης λύσης που είναι η δημιουργία του εργοστασίου μέσω ΣΔΙΤ.

Απαντώντας ο κ. Κουρουμπλής, σημείωσε πως ακόμα κι αν γίνει αυτό, χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η λειτουργία του έργου επισημαίνοντας στον πρώην δήμαρχο Ήλιδας, πως πρέπει όλοι – συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι – να «βάλουν πλάτη» για την οριστική λύση. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα