Ηλεία

Μικροί και μεγάλοι θαύμασαν τη Σελήνη στα Λεχαινά

Η Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας Βέγας, διεξήγαγε την δράση της αστροπαρατήρησης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παρατήρησης της Σελήνης.
Ακούστε το άρθρο

Μια εκπληκτική βραδιά αστροπαρατήρησης είχαν την ευκαιρία να περάσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο χώρο του Καφέ ΟΣΕ στα Λεχαινά, όπου η Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας Βέγας, διεξήγαγε την δράση της αστροπαρατήρησης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παρατήρησης της Σελήνης.

Το «ραντεβού» είχε κλειστεί για το Σάββατο, ωστόσο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η βραδιά πραγματοποιήθηκε τελικά μια ημέρα μετά, με μικρούς και μεγάλους να βρίσκονται στο χώρο όπου είχαν στηθεί τα μεγάλα τηλεσκόπια, θαυμάζοντας το φεγγάρι και τους πλανήτες Δία και Κρόνο. Παράλληλα κατά την διάρκεια της δράσης τα μέλη της Ομάδας του Βέγα συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους και απάντησαν σε ερωτήσεις ενώ όλοι «ξεναγήθηκαν» στους αστερισμούς με ουρανογραφία.

Επίσης εκτός από μικρούς και μεγάλους της περιοχής, η Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας Βέγας, με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε και παιδιά πρόσφυγες μαζί με τους γονείς τους που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας της Μυρσίνης, καθώς και δασκάλους μη τυπικής εκπαίδευσης της ΜΚΟ SolidarityNow στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται με στήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF Greece.

Όλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και θέλησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των τηλεσκοπίων ενώ τα μέλη της ομάδας Βέγας συζήτησαν με τους μικρούς «εξερευνητές» διάφορες αστρονομικές απορίες.

Όλη η επικαιρότητα