Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας: Δικάζεται με κατηγορίες για σοκαριστικές πράξεις εις βάρος των ανήλικων παιδιών του

Με κατηγορίες για σοκαριστικές πράξεις εις βάρος των ανήλικων παιδιών του βαρύνεται ένας 39χρονος από χωριό της Αχαΐας, ο οποίος δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Ηλείας. Η συνέχεια της δίκης ήταν προγραμματισμένη για χθες, αλλά αναβλήθηκε ένεκα κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Ο κατηγορούμενος, με  βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών από τον Φεβρουάριο του 2015, παραπέμφθηκε στο ΜΟΔ Ηλείας για το αδίκημα της αποπλάνησης προσώπου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας του κατ΄ εξακολούθηση και για ασέλγεια μεταξύ συγγενών ως προς τον ανιόντα με πρόσωπα που είναι κατιόν του δράστη και δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη της ηλικίας του κατ΄ εξακολούθηση.

Η φρικτή ιστορία, σύμφωνα με τη δικογραφία, ξεκίνησε παραμονές Δεκαπενταύγουστου του 2011, όταν ο 39χρονος, στο πλαίσιο της άσκησης του δικαιώματος επικοινωνίας με το ανήλικο παιδί του, μετέβη το πρωί με τις δύο κόρες του, τριάμισι και δύο ετών τότε, σε παιδότοπο κωμόπολης στην Αχαΐα, όπου και φέρεται να ενήργησε ασελγείς πράξεις στην τριάμισι ετών κόρη του, κάτι που φέρεται να επανέλαβε έναν μήνα αργότερα και στην έτερη –δίχρονη τότε- κόρη του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 39χρονος παραπέμπεται για κακούργημα, καθώς οι ασελγείς πράξεις του συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και αντικειμενικώς προσβάλλουν την προσωπική αξιοπρέπεια και την ελευθερία του ατόμου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του, ενώ υποκειμενικώς κατευθύνονται στην ικανοποίηση ή τη διέγερση της γενετήσιας επιθυμίας του δράστη. Εντός των ημερών αναμένεται να προσδιοριστεί από το Εφετείο Πατρών η νέα ημερομηνία της δίκης.

Όλη η επικαιρότητα