Ηλεία

«Μιλάνε χωρίς να ντρέπονται;» – «Κατηγορώ» από Λυμπέρη για την Πανεπιστημιακή Σχολή

Στο... στόχαστρο του Δημάρχου Ήλιδας Χριστοδουλόπουλος και Μπαλαούρας.
Ακούστε το άρθρο

Δριμύ κατηγορώ προς όλους όσους επικρίνουν τις τελευταίες ενέργειές του για το τμήμα που δημιουργείται στην Αμαλιάδα και θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις του υπό κατάργηση τμήματος της Γεωπονίας, εξαπέλυσε χθες το μεσημέρι με συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης που εστίασε ιδιαίτερα σε σημαντικά λάθη της προηγούμενης δημοτικής αρχής που κόστισαν την πανεπιστημιακή σχολή που ο ίδιος είχε καταφέρει να φέρει.

Με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Λυμπέρης σχολίασε επικριτικά τη θητεία Χριστοδουλόπουλου και το γεγονός ότι «πούλησε» το τμήμα Γεωπονίας, αναφέροντας πως αν αντιλήφθηκε ότι έγινε θεωρείται προδοσία και αν δεν το αντιλήφθηκε θεωρείται βλακεία. Με έντονο τόνο μάλιστα είπε συγκεκριμένα:

«Εγώ ξεχώρισα τη θέση μου σε κάποιους ανθρώπους που δεν είχαν καταλάβει και τους ξεγέλασε. Σήμερα τολμάει και μιλάει ότι άφησε πανεπιστήμιο και ότι εμείς φτιάχνουμε ΙΕΚ; Χάντρες και καθρεφτάκια άφησε».

Για το καταργηθέν τμήμα

Ακολούθως, στάθηκε στη απώλεια της σχολής Γεωπονίας με απόφαση Βαρεμένου και Γαβρόγλου, αναφέροντας μάλιστα και όσα του αποκάλυψε ο κ. Γαβρόγλου σε τηλεδιάσκεψη πέρυσι με την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο υπουργός είχε τονίσει πως δεν προβλέπει να μπορέσει τμήμα φυτικής παραγωγής να σταθεί από τη στιγμή που υπάρχουν πανομοιότυπα τμήματα σε άλλα μέρη.

Καμία θριαμβολογία

Ο δήμαρχος Ήλιδας δεν παρέλειψε να εστιάσει και στις ενέργειές του προεκλογικά και μετεκλογικά, όπου σε συνάντησή του με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είχε λάβει τη διαβεβαίωση για κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου, η οποία ωστόσο αν και ήρθε πήρε μαζί της τη Μουσειολογία του Πύργου, το ΤΕΦΑΑ που θα γινόταν στον Πύργο, τη Νομική στην Πάτρα, αλλά δεν ακύρωσε όμως την απόφαση Γαβρόγλου-Βαρεμένου για τη Γεωπονία στο Μεσολόγγι.

Χαμένο κονδύλι 7 εκατομμυρίων

Επόμενο άκρως σημαντικό ζήτημα για το οποίο τοποθετήθηκε ήταν αυτό ενός χαμένου κονδυλίου 7 εκατομμυρίων που είχε εξασφαλίσει ο ίδιος για να γίνουν εστίες και άλλα σημαντικά έργα και το οποίο διαγράφθηκε άμεσα όταν η Γεωπονία πήγε στο Μεσολόγγι, με τον ίδιο τον κ. Λυμπέρη να το μαθαίνει μετεκλογικά. Επιπλέον, ανέφερε πως όλα αυτά αποτελούν κοροϊδία του λαού και πως ο ίδιος κάνει ότι μπορεί προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται.

«Γιατί να είμαι αντίθετος»

Στη συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή που μετά από 100 χρόνια βγαίνει εκτός Θεσσαλονίκης, ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε πως δε θα πει όχι. Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Μπαλαούρα, είπε πως είναι υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ και των κολεγίων και υπέρ της κατάργησης του άρθρου 16 όπως έλεγε ο Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα, στηρίζει τη δημόσια παιδεία και υγεία, ωστόσο θεωρεί πως τα ιδιωτικά ιδρύματα είναι αυτά που δημιουργούν τον συναγωνισμό και τον ανταγωνισμό και πως παράλληλα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μπορούν να αλληλεπιδρούνται και να βελτιώνονται.

«Διεκδικούμε και παίρνουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Φύλαρχους χαρακτήρισε όσους κορόιδεψαν το λαό της Αμαλιάδας «πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και μιλώντας για Πανεπιστήμιο τη στιγμή που αυτό είχε χαθεί και μαζί τους χάθηκε και το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ, στερώντας τη δυνατότητα να μην γίνουν τα απαραίτητα έργα. «Εμείς παίρνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε και διεκδικούμε ό, τι περισσότερο και καλύτερο μπορέσουμε να φέρουμε στον τόπο μας», συμπλήρωσε.

«Όποιος τολμήσει και απαντήσει, θα επανέλθω»

Απευθυνόμενος στον κόσμο, ο κ. Λυμπέρης τόνισε πως ο κόσμος ξέρει ποιος είναι αγωνιστής και ποιος μπορεί να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για τα συμφέροντα των πολιτών, υπογραμμίζοντας πως παλεύει για τον κόσμο που τον τιμά τόσα χρόνια. Τέλος, δήλωσε με έμφαση πως αυτή είναι η αρχική του απάντηση και  πως όποιος τολμήσει και απαντήσει θα επανέλθει με γράμματα και στοιχεία.

Όλη η επικαιρότητα