Μεσσηνία

Μην μιλάς, μην γελάς κινδυνεύει το Νοσοκομείο είπαν στο Δ.Σ Τριφυλίας

Ακούστε το άρθρο

Κινδυνεύουν οι υγειονομικές μονάδες στη Τριφυλία και οφείλουμε να ξεσηκωθούμε και να επαναστατήσουμε είπε ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ανησυχώντας για τις μετακινήσεις των γιατρών στο τοπικό ίδρυμα της Κυπαρισσίας. τονίζοντας ότι θα γίνει επίσημη επίσκεψη στην διοίκηση του ιδρύματος.

Το θέμα των κέντρων υγείας με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου άνοιξε εκ νέου ο Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας λέγοντας ότι οι μετακινήσεις συντονιστή κλινικής μας φέρνουν χρόνια πίσω, σημειώνοντας ότι η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να διαχειρίζεται τα θέματα υγείας με ευσέβεια προς τους πολίτες, με αφορμή την μετακίνηση του κ. Καλοφωλιά στην Καλαμάτα. Εξήγησε ότι ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα έχει δικαίωμα από διαδικασίες να πάει όπου ήθελε, αλλά το υπουργείο όφειλε να προβεί στην τοποθέτηση νέου συντονιστή, κάνοντας αναφορά μάλιστα στο περιστατικό χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ ο κ.Κατσίβελας είπε ότι οι εξαγγελίες είναι ανακόλουθες την ώρα που η κίνηση το καλοκαίρι στο νοσοκομείο αυξάνεται.

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ;

Σκληρή κριτική για την αφαίμαξη του νοσοκομείου ανησυχώντας για τα κέντρα υγείας έκανε ο ιατρός σύμβουλος κ. Δημήτρης Σαρμαντζής διαπιστώνοντας ότι τα κέντρα υγείας σταδιακά θα υποβαθμιστούν καθώς δεν υπάρχουν ενεργές εφημερίες. H ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του νοσοκομείου μετά την μετακίνηση του κ. Καλοφωλιά στη Καλαμάτα τελικά μπορεί να αποβεί μόνιμη διαπίστωσε ο Σαρμαντζης. Δεν εφημερεύει γιατρός για 14 μέρες το μήνα στο Κ.Υ. Φιλιατρών συμπλήρωσε καταλήγοντας ότι υπάρχει όμως νοσηλεύτρια και θυρωρός.

Στις τοποθετήσεις τους ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο ιατρός κ. Δημήτρης Κουτσούλης για το νοσοκομείο υποστήριξαν ότι ο Δήμος δεν έκανε προτάσεις παρά μόνο επιφανειακή κριτική. Μάλιστα ο κ. Κουτσούλης από το 2014 είχε μιλήσει στο Σώμα για την μαιευτική κλινική που έκλεισε και την αποδυνάμωση του ιδρύματος σε βάθος χρόνου, εξηγώντας ότι το ζήτημα είναι γιατί οι γιατροί φεύγουν. Μέχρι το 2009 υπήρχαν ειδικότητες αλλά μετά πήρε την κάτω βόλτα το ίδρυμα τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα