Ηλεία

Στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας η Μίνα Γκάγκα: «Στοχεύουμε στις προσλήψεις μόνιμων γιατρών»

Ακούστε το άρθρο

H περιοδεία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα ξεκίνησε το πρωί από το νοσοκομείο του Πύργου.

Συναντήθηκε με διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, Αναστασία Βασιλείου η οποία εκτελεί καθήκοντα προσωρινής διοικήτριας και με διευθυντές των κλικών, ακολούθησε σύσκεψη και με τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων , που της παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις προς το ΜΜΕ φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη, όπως και κατά την προηγούμενή της επίσκεψη, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό., αλλά και τη λειτουργία όλων των κλινικών. Συζήτησε το θέμα της στελέχωσης κατά την διάρκεια των δύο συσκέψεων και τόνισε πως έχουν ήδη προκηρυχτεί μόνιμες θέσεις ιατρών και προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη νοσηλευτών.

Όπως είπε, πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση στελέχωση της Ν.Μ. Πύργου και να στηριχθούν τα επείγοντα, η καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου και τα χρόνια νοσήματα. 

Αναφορικά με τις μετακινήσεις των γιατρών τόνισε πως γίνονται για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, ειδικά όμως για την επιστροφή των γιατρών από τον Πύργο στην Αμαλιάδα είπε πως δεν έχει ενημερωθεί ακριβώς για το τι συμβαίνει.

Σε ερώτηση για την απομάκρυνση του πρώην πλέον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, Χρήστου Χριστόπουλο απάντησε πως «κόπηκε» στην αξιολόγηση των στελεχών του υπουργείου, ενώ δεν αποκάλυψε το όνομα του νέου διοικητή, το οποίο όμως θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Η Μίνα Γκάγκα επισκέφτηκε και τη Ν.Μ. Αμαλιάδας και δήλωσε: «Στην Αμαλιάδα θέλουμε καθημερινά εξωτερικά ιατρεία (σ.σ. επείγοντα) και καθημερινή συνταγογράφηση. Μια ημέρα την εβδομάδα γίνονται μικρά χειρουργεία και πιθανώς να γίνουν και περισσότερα, για να μην χρειαστεί να μετακινούνται οι συγγενείς των ασθενών και να βρίσκονται κοντά τους. Θέλουμε μια ημέρα την εβδομάδα να γίνονται εκεί χημειοθεραπείες και χρόνιες θεραπείες αγνώστων που δε θα μετακινούνται».

Παρόντες στις επισκέψεις ήταν ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, η βουλευτής της Ν.Δ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στελέχη της ΔΕΕΠ Ηλείας, οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας, κ.κ Αντωνακόπουλος και Λυμπέρης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Ηλιδας, Ανδρέας Παπαδάκος.

Ακόμα επισκέφθηκε Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και δημαρχείο Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα