Ηλεία

«Μείναμε όλο το βράδυ στα επείγοντα» – Καταγγελία για τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου

Καταγγελία για τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μας έκανε η κα Ελένη Κορίζη, που έφερε τα μεσάνυχτα της περ. Τρίτης την 85χρονη μητέρα της στα επείγοντα και μετά από αρκετές ώρες παραμονής εκεί, μεταφέρθηκε στη βραχεία νοσηλεία και όχι σε ειδική κλινική..

Η κα Ελένη Κορίζη αφού μας τόνισε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από την αντιμετώπιση των ιατρών, μας εξήγησε ότι δεν μπορεί να είναι κοντά στη μητέρα της στη βραχεία νοσηλεία αφού εργάζεται και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε θάλαμο.

Αναλυτικά η κα Κορίζη μας τόνισε για το θέμα:

«Ήρθαμε χθες το βράδυ στις 1 τη νύχτα και ήμασταν μέχρι και αυτή την ώρα στα επείγοντα, ενώ έπρεπε η μητέρα μου να νοσηλευτεί. Πάνω στην κλινική δεν υπάρχει κρεβάτι. Και μετά από τόσες ώρες την βάλανε στην βραχεία νοσηλεία. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο το μεσημέρι για να αδειάσει κρεβάτι, αν αδειάσει βέβαια, για να πάμε πάνω σε θάλαμο. Η μητέρα μου είναι 85 ετών και την είχαν τόσες ώρες σε ένα κρεβάτι που ούτε ράντζο δεν ήταν. Ήταν σε αυτή την κατάσταση μέχρι τώρα, έχοντας υψηλό πυρετό. Τώρα στην βραχεία πρέπει να είναι κάποιος μαζί της για να παραμείνει εκεί. Εγώ όμως είμαι μόνη μου τώρα και εργάζομαι. Η κόρη μου τώρα έρχεται από την Αθήνα. Σήμερα δεν πήγα στην δουλειά μου για να καθίσω εδώ. Από την στιγμή που αυτοεξυπηρετείται μπορεί να μείνει μόνη της. Όμως μου είπαν πως αυτό δεν γίνεται και πρέπει να έχει μαζί της συνοδό. Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κανένα παράπονο από τους γιατρούς, αλλά δεν μπορεί να χρειάζονται τόσες ώρες για να πάει η μητέρα μου σε θάλαμο νοσηλείας».

Κώστας Διαμαντόπουλος:
«Η ασθενής θα παραμείνει στην βραχεία»

Η θέση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλου, για το περιστατικό, μετά την πληροφόρηση που είχε, είναι η εξής :

«Το περιστατικό θα παραμείνει στην βραχεία Νοσηλεία γιατί εκεί υπάρχει παροχή οξυγόνου, σε αντίθεση με το παθολογικό, όπου δεν υπάρχει γυναίκειο κρεβάτι με ανάλογη παροχή οξυγόνου. Θα ήθελα να τονίσω ότι η μονάδα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου είναι απόλυτα ασφαλής και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ικανό να αντιμετωπίσει όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί».

Όλη η επικαιρότητα