Γυναίκα

Μινιμαλιστικό μακιγιάζ: Τι είναι και πώς θα το πετύχετε

Τα παρακάτω εύκολα βήματα θα μας χαρίσουν ένα άψογο, φυσικό μινιμαλιστικό μακιγιάζ, με ελάχιστα προϊόντα, που αντέχει στη ζέστη.
Ακούστε το άρθρο

Αναδεικνύουμε τη λάμψη και τα χαρακτηριστικά μας με ένα απαλό, φυσικό μακιγιάζ που χρειάζεται ελάχιστα λεπτά και προϊόντα και -το καλύτερο- δε χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική. Τα παρακάτω εύκολα βήματα θα μας χαρίσουν ένα άψογο, φυσικό μινιμαλιστικό λουκ και λάμψη υγείας χωρίς να έχουμε προσπαθήσει. Επίσης είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, γιατί αντέχει στη ζέστη.

Βήμα #1 Skincare και βάση

Το κατάλληλο skincare χαρίζει μία όμορφη, φυσική λάμψη στην όψη μας, χωρίς να χρειάζονται πολλά προϊόντα για τη βάση μας. Ετσι πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ, η επιδερμίδα μας πρέπει να είναι κατάλληλα ενυδατωμένη και απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα. Must: Ενας ορός ή primer με υαλουρονικό οξύ, ανάλογα με τον τύπο μας, που θα κάνει λεία την υφή της επιδερμίδας και θα τονώσει τη λάμψη της.

Βήμα #2 Κάλυψη

Χρησιμοποιούμε ελάχιστο μέικ απ στο κέντρο του προσώπου, και κυρίως στην περιοχή γύρω από τη μύτη και στο πηγούνι, εκεί δηλαδή όπου αντανακλάται το φως. Η σύνθεση μας πρέπει να είναι ελαφριά και λεπτόρρευστη που χαρίζει διάφανη κάλυψη. Μία εξίσου πρακτική λύση αντί για μέικ απ είναι ένα αντηλιακό με χρώμα με βελούδινη υφή και ματ αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε κάποια σπυράκια, αγγεία ή μαύρους κύκλους, χρησιμοποιούμε τοπικά ελάχιστο διορθωτικό κονσίλερ και ταμπονάρουμε με ένα λεπτό πινέλο.

Βήμα #3 Δίνουμε έμφαση στα φρύδια

Γεμίζουμε τα κενά με ένα μολύβι που έχει λεπτή μύτη και στη συνέχεια απλώνουμε ένα διαφανές brow gel. Για να τονίσουμε το πάχος τους, επιλέγουμε ένα χρωματιστό brow gel.

Βήμα #4 Επιμηκύνουμε τις βλεφαρίδες

Επειδή το ζητούμενο είναι η φυσική όψη, χρησιμοποιούμε μία μάσκαρα που δίνει μήκος και καμπύλη διαχωρίζοντας μία-μία τις βλεφαρίδες, ακόμα και την πιο μικρή. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι οι «κόμποι» και το υπερβολικά έντονο αποτέλεσμα. Αν έχουμε κοντές βλεφαρίδες, προτιμάμε μία αδιάβροχη σύνθεση που δε «λιώνει» από τη ζέστη αφήνοντας μουντζούρες στο πάνω βλέφαρο.

Βήμα #5 Δίνουμε χρώμα στα μάγουλα

Προτιμάμε ένα ρουζ σε λεπτόρρευστη ή κρεμώδη υφή προκειμένου να ενσωματώνεται στην επιδερμίδα, χαρίζοντας όψη υγείας. Ακόμα καλύτερα, αναζητάμε ένα προϊόν που εφαρμόζεται σε χείλη και μάγουλα και περιέχει χρωστικές και περιποιητικούς παράγοντες.

Βήμα #6 Φωτίζουμε με highlighter

Επιλέγουμε μία κρεμώδη σύνθεση με την οποία μπορούμε να «χτίσουμε» σταδιακά τον βαθμό της λάμψης που επιθυμούμε. Την εφαρμόζουμε στο κόκαλο των ζυγωματικών, της μύτης και στο κέντρο του περιγράμματος του άνω χείλους. Ο στόχος είναι να αποκτήσουμε το φωτεινό, λαμπερό λουκ που θα φαίνεται απολύτως φυσικό. Για να σταθεροποιήσουμε το highlighter απλώνουμε ελάχιστη διάφανη πούδρα.

Βήμα #7 Κάνουμε τα χείλη ροδαλά

Ένα χρωματιστό balm είναι το ιδανικό προϊόν που θα χαρίσει χρώμα υγείας, λάμψη και παράλληλα θρέψη. Αυτό ήταν!

Πηγή: vita.gr

Όλη η επικαιρότητα