Μήνυμα αγάπης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α’, ιγ΄
Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Αν μιλώ τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, χωρίς όμως να έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτε περισσότερο από χάλκινο όργανο, που ηχεί, ή κύμβαλο που αλαλάζει. Και αν είμαι προφήτης και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και αν κατέχω κάθε γνώση και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ τα όρη, δεν έχω όμως αγάπη, δεν είμαι τίποτε. Και αν μοιράσω όλα μου τα υπάρχοντα και αν παραδώσω το σώμα μου και καεί, αλλά δεν έχω αγάπη, σε τίποτε δεν ωφελεί.
   Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί. Η αγάπη δε φθονεί, δεν αυθαδιάζει, δεν υπερηφανεύεται, δεν ασχημονεί, δε ζητά ανταπόδοση, δεν οργίζεται, δε σκέπτεται το κακό. Δε χαίρει για την αδικία, αλλά συγχαίρει για την αλήθεια.
    Η αγάπη όλα τα ανέχεται, σ’ όλα πιστεύει, απ’ όλα ελπίζει, σ’ όλα υπομένει.
    Η αγάπη ουδέποτε θα ξεπέσει. Ενώ και οι προφητείες θέλουν καταργηθεί και οι γλώσσες θέλουν παύσει και η γνώση θέλει καταργηθεί. Γιατί τώρα μερικώς μόνο γνωρίζομε και μερικώς προφητεύομεν. Όταν όμως έλθει το τέλειο, τα μερικά θέλουν καταργηθεί. Όταν ήμουν μικρός, σαν μικρός μιλούσα, σαν μικρός έκρινα, σαν μικρός σκεπτόμουνα. Όταν όμως έγινα άνδρας, κατάργησα τα του ανηλίκου.
    Γιατί τώρα βλέπουμε σαν μέσα στον καθρέφτη αινιγματικά, ενώ τότε θα βλέπουμε πρόσωπο προς πρόσωπο. Τώρα γνωρίζω μερικώς, τότε θα γνωρίσω τελείως, καθώς γνωρίσθηκα.
    Τώρα μένει πίστη, ελπίδα, αγάπη. Τα τρία αυτά. Και το μεγαλύτερο αυτών είναι η αγάπη!
Απόστολος Παύλος, Προς Κορινθίους Α’, ιγ’.
     Η χριστιανική αγάπη αποτελεί το θεμέλιο της χριστιανικής θρησκείας και για την επικράτησή της γεννήθηκε και θυσιάστηκε ο Θεάνθρωπος.
     Η αγάπη λοιπόν είναι το κύριο γνώρισμα του αληθινού χριστιανού και η πηγή του αγαθού!
  Είναι η μεγαλύτερη των αρετών από την οποία πηγάζουν όλες οι άλλες!
  Είθε οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων να πλημμυρίσουν τις καρδιές όλων μας με τη δύναμη της αγάπης!
  ” Αγάπα για να ζήσεις, ζήσε για ν’ αγαπάς!” Διον. Σολωμός, “Επιγράμματα”
   Χρόνια Πολλά!
  Καλά Χριστούγεννα!