Ηλεία

Μήνυμα αλληλεγγύης από το 6ο Δημοτικό Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία και ιδιαίτερα αυξημένη ανταπόκριση υλοποιήθηκε χθες η αιμοδοσία από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, αποδεικνύοντας ότι το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας διαπερνά όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος πολιτών μετέβησαν στο σχολείο προκειμένου να δώσουν αίμα και να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος, συνεισφέροντας στις πολύ μεγάλες ανάγκες του νοσοκομείου σε αίμα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου 40 μονάδες αίματος, με την πολύτιμη συνεισφορά των νοσηλευτών Ράνιας Μπαρλαμά, Βιβής Μιχαλακοπούλου και Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Κων/να Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου, η Ηλεία έχει μεγάλες αιμοδοτικές ανάγκες, οι οποίες δεν καλύπτονται πάντα επαρκώς.

«Είμαστε μια τουριστική περιοχή και με πολλά τροχαία ατυχήματα, ενώ έχουμε και αρκετά παιδιά με μεσογειακή αναιμία, που χρειάζονται αίμα για να ζήσουν, καθώς και ανθρώπους με χρόνια αιματολογικά νοσήματα που με την αιμοληψία παρατείνουν τη ζωή τους. Με τη βοήθεια των εθελοντών αιμοδοτών προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας για να μπορούν να ζήσουν και να έχουν ικανοποιητική ποιότητα ζωής», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η κα Πανέτα ευχαριστώντας τους συντελεστές της.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, Νικολέτα Βλαχοπούλου, ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες και υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης της αιμοδοσίας στις σχολικές εγκαταστάσεις.

«Με λίγο χρόνο δίνουμε πολλή αγάπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλή αυτονομία σε αίμα. Για αυτό πρέπει να μας γίνει βίωμα και τρόπος ζωής η προσφορά σε αίμα. Η αιμοδοσία γίνεται στον χώρο του σχολείου είναι με στόχο να καλλιεργήσουμε το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς αγάπης.

Ο διαχειριστής της τράπεζας αίματος, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, δήλωσε ότι θα πρέπει όλοι να είναι ενεργοί πολίτες για να καλυφθούν οι μεγάλες αιμοδοτικές ανάγκες της Ηλείας.

«Για ακόμα μια φορά κάνουμε το καθήκον μας και συγκεντρώνουμε το πολύτιμο και υπέρτατο αγαθό που τόσο πολύ χρειάζονται οι συμπάσχοντες συνάνθρωποί μας. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πρώτιστο καθήκον και ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας. Πρέπει να σηκωθούμε όλοι από τους καναπέδες μας διότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε αίμα. Ορισμένες φορές κρεμόμαστε σε μονοψήφιο αριθμό αιμοδοτών και αυτό δεν μας τιμά καθόλου, αρκετές επεμβάσεις στο νοσοκομείο είναι αιματοβόρες και απαιτείται εγρήγορση και ενδιαφέρον από όλους», σημείωσε ο κ. Μαστρογιαννόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα