WEB tv Τουρισμός

Μήνυμα από το… διάστημα για τον ελληνικό τουρισμό [BINTEO]

Ακούστε το άρθρο

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας είναι μακραίωνες και είναι αλήθεια ότι ενδυναμώνονται τα τελευταία χρόνια. Σε πολιτιστικό αλλά και τουριστικό επίπεδο, η τελευταία διετία έχει την τιμητική της, για τη σχέση των δύο χωρών, με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά που είναι Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας.

Πάντως, το να υποστηριχθεί μια τέτοια διοργάνωση με μήνυμα από το διάστημα, ουδείς το περίμενε. Κι όμως έγινε από τον κοσμοναύτη της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητή της 55ης αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), Αντόν Σκάπλεροφ.

Το μήνυμα του κορυφαίου Ρώσου κοσμοναύτη, ο οποίος έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ήρωα της Ρωσίας, συνιστά τεράστια προβολή και διαφήμιση της χώρας μας στη Ρωσία. Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αντόν Σκάπλεροφ έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη στη Μόσχα του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018, με μία φαντασμαγορική συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ.

Το Έτος Τουρισμού αποτέλεσε πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά που συνυπέγραψε με την Ρωσίδα υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για τον τουρισμό Άλα Μανίλοβα, και περιλαμβάνει μία σειρά δυναμικών δράσεων και προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και τη δυναμική ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.

Κρατώντας το σήμα του ΕΟΤ που συμπεριέλαβε στην λίστα των προσωπικών αντικειμένων που πήρε μαζί του στην αποστολή, ο Αντόν Σκάπλεροφ χαιρέτισε θερμά την έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας και αναφέρθηκε στη στενή σύνδεση πολλών Ρώσων κοσμοναυτών με την χώρα μας.

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα