Ηλεία

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ακούστε το άρθρο

Πέρασαν σχεδόν 200 χρόνια από τότε που ο λαός μας ξεσηκώθηκε για να κερδίσει την ελευθερία του και να στήσει μέσα από τα ερείπια του πολέμου ένα κράτος με νόμους και ευημερία.

Μια δραματική συγκυρία θέλησε να βρεθούμε και σήμερα, σε καιρό ειρήνης, αντιμέτωποι μ’ έναν νέο εχθρό, που απειλεί όχι το έθνος μας, αλλά όλη την ανθρωπότητα, σε ένα πρωτοφανή παγκόσμιο συγχρονισμό.

Και σήμερα, όπως και τότε, όπως σ’όλες τις κρίσιμες στιγμές, δοκιμάζονται το θάρρος και η υπομονή μας, δοκιμάζεται η ψυχή μας.

Κι αυτός ο σημερινός πόλεμος  έχει τους δικούς του μικρούς και μεγάλους ήρωες. Τους ανθρώπους που  στέκονται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή. Αυτούς που αναμετρώνται με την κρίση με ήθος, σεμνότητα και αποφασιστικότητα.

Κι αυτός ο πόλεμος θα έχει θύελλες και θα χρειαστεί θυσίες, αλλά πάνω απ’ όλα θα χρειαστεί ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι η ώρα που το κράτος που στήθηκε με το αίμα των αγωνιστών του ΄21 πρέπει μέσα απ’ αυτή τη δοκιμασία να μείνει όρθιο, να εμπιστευτεί τους θεσμούς και να ωριμάσει.

Γιατί, όπως έλεγε κι ο Μακρυγιάννης, «τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ».

Γιάννης Λυμπέρης

Δήμαρχος Ήλιδας

Όλη η επικαιρότητα