Ηλεία

Μήνυμα Γερμανού από τα Δικαστήρια της Αμαλιάδας: «Θέλουμε περισσότερους δικαστικούς λειτουργούς»

Ακούστε το άρθρο

Με παραινέσεις προς την πολιτεία για επάνδρωση του χώρου της δικαιοσύνης με περισσότερους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, τελέστηκε χθες ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Τον Αγιασμό, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο χώρο της δικαιοσύνης και στηρίζει το έργο των Δικαστών, των Εισαγγελέων, των δικηγόρων και των υπαλλήλων και ευλογεί πάντα την έναρξη κάθε νέου δικαστικού έτους στην Αμαλιάδα.

Συνοδευόμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξιο Αναγνωστόπουλο ο Μητροπολίτης τέλεσε τον Αγιασμό χθες το πρωί, μετά από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Ικανό αριθμό

Ο Μητροπολίτης εκτός από τις ευχές για καλό δικαστικό έτος, άδραξε την ευκαιρία και απευθύνθηκε στην πολιτεία ζητώντας περισσότερους δικαστές στα Δικαστήρια. «Πρέπει να έχουμε αρκετούς δικαστές, όσους χρειάζονται για να γίνεται σωστά η δουλειά και όχι δυο- τρεις άνθρωποι να βγάζουν πέρα όλες τις δικογραφίες και να περιμένουν οι χριστιανοί για να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις τους. Αφού θέλουμε καλή και γρήγορη δικαιοσύνη πρέπει να έχουμε και ικανό αριθμό δικαστών, εισαγγελέων και υπαλλήλων, έτσι ώστε να έχουμε και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, ο οποίος προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης θα πρέπει παράλληλα να αμείβονται καλά για να μπορούν με ηρεμία να τελούν το έργο τους. Να έχουν άνεση χρόνου και να έχουν λύσει το βιοποριστικό τους για να κάνουν την δουλειά τους.

Ο Σεβασμιότατος νωρίτερα είχε δώσει συγχαρητήρια και επαίνεσε την πρωτοβουλία κάθε χρόνο το δικαστικό έτος στην Αμαλιάδα να αρχίζει με την τέλεση του Αγιασμού και ευχήθηκε υγείας σε όλους και καλή δικαστική χρονιά.

Θερμές ήταν οι ευχαριστίες του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκο Κυπρούλη, για την παρουσία του Μητροπολίτη κάθε χρόνο στην τέλεση του Αγιασμού.

Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Νέγκας, η Εισαγγελέας κα Αρετή Τέγου, ο Ανακριτής κ. Κωνσταντίνος Μέττος, δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Όλη η επικαιρότητα