Ηλεία Πολιτική

Μήνυμα Σάκη Κότσιφα υπ. Βουλευτή Ν. Ηλείας με το «Κίνημα Αλλαγής»

Ακούστε το άρθρο

Η διεύρυνση του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς, όπως αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από μια σειρά πρωτοβουλιών της Φώφης Γεννηματά, αποτέλεσε και για μένα μια νέα πολιτική πρόταση, η οποία βασίζεται κατ’ αρχήν στην ανανέωση των πολιτικών δυνάμεων που την απαρτίζουν και κυρίως σε ένα νέο μείγμα πολιτικής, στο οποίο κυριαρχεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η δημιουργική συνύπαρξη ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Αυτή η διεύρυνση, παράλληλα, αποτέλεσε και αποτελεί το ασφαλές δημιουργικό πεδίο για παραγωγή πολιτικής, η οποία ανέδειξε και την ανάγκη να δοθεί μια συγκεκριμένη ταυτότητα αλλαγής και νέας πνοής στο χώρο. Ο πολιτικός χώρος της κεντροαριστεράς και της σοσιαλοδημοκρατίας, δεν φοβήθηκε να κάνει την αυτοκριτική του, να προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή του και κυρίως με πνεύμα εξωστρέφειας να καλέσει ανθρώπους από όλους τους χώρους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τη πατρίδα μας.

Σε αυτό το κάλεσμα δηλώνω παρών, γιατί πέρα από την ταύτιση μου με τις θέσεις που εκφράζει σήμερα το «Κίνημα Αλλαγής», νιώθω πως ήρθε η ώρα και εγώ με τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω, να φέρω στο τόπο μας μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τις ιδέες μου και τις δράσεις μου για τον Νομό μας και για την Ελλάδα.

Σίγουρα η σχέση εξάρτησης του Νομού μας με την τελευταία θέση στους δείκτες ανάπτυξης και η διαπίστωση πως όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας παραμένουν αναξιοποίητα, μου δίνουν το δικαίωμα να αντιμετωπίσω με νέα οπτική αυτά τα δεδομένα, να πάρω πρωτοβουλίες χάραξης μιας νέας δημιουργικής πορείας προς το ζητούμενο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Νομού μας.

Η γνώση και η εμπειρία αποτελούν θωράκιση των βασικών αξιών που πρεσβεύει το «Κίνημα Αλλαγής», δίνοντας συγχρόνως και τη δυνατότητα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες να έχουν ίση μεταχείριση και κυρίως την ίδια πρόσβαση στην πληροφορία και στις ευκαιρίες για εξέλιξη σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

Το κάλεσμα συμφιλίωσης και πίστης στις δικές μας δυνάμεις, που απευθύνει προς όλους το «Κίνημα Αλλαγής», αποτελεί και το δικό μου κάλεσμα προς εσάς για να κάνουμε μαζί αυτό το παραπάνω που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ, όσο και αν έχει χάσει την αξία της ως έννοια εμπιστοσύνης, παραμένει για μένα ισχυρή ΔΕΣΜΕΥΣΗ για σκληρή δουλειά για το καλό όλων.

Αυτή η ΔΕΣΜΕΥΣΗ θα ακολουθεί την πορεία, που αποφάσισα να κάνω σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη Πατρίδα μας και σας καλώ να συνοδοιπορήσετε μαζί μου σ’ έναν τίμιο και καλό αγώνα για το Νομό μας και την Ελλάδα μας.

ΣΑΚΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

LLM. Master of Laws

ΥπΒουλευτής ΝΗλείας

με το «Κίνημα Αλλαγής»

Όλη η επικαιρότητα