Ελλάδα

Μήνυμα στήριξης της Σακελλαροπούλου στους ομογενείς της Ουκρανίας: «Τιμούμε το σθένος, είμαστε κοντά σας»

«Το περήφανο πνεύμα των ομογενών μας, όπως εκφράστηκε στη χιλιόχρονη παρουσία τους στην περιοχή της Ουκρανίας, παραμένει κραταιό αυτές τις δύσκολες ώρες» αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ακούστε το άρθρο

Με ανάρτηση στο Facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνει μήνυμα στήριξης προς τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι «Τιμούμε το σθένος τους, είμαστε κοντά τους και τους στηρίζουμε».

Όπως αναφέρει: «Αυτές τις μέρες που η απειλή του πολέμου βαραίνει πάνω από την Ουκρανία, η σκέψη μας είναι στραμμένη στις ελληνικές κοινότητες της Αζοφικής, όλες εκείνες τις πόλεις και τα χωριά όπου ακούγεται ακόμα η γλώσσα μας, τα σχολεία όπου γίνεται μάθημα κάτω από την ελληνική σημαία, τους ομογενείς κάθε ηλικίας που κρατούν ζωντανό στην καρδιά τους τον δεσμό με τις ελληνικές τους ρίζες».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «Ακούγοντας τη διάλεκτο των γηραιότερων, παρακολουθώντας τα παιδιά ελληνικής καταγωγής να μαθαίνουν σαν παιχνίδι τη νέα ελληνική και τους φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού πανεπιστημίου της Μαριούπολης να εντρυφούν στη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ελλάδας, σκέφτομαι με συγκίνηση την αντοχή του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή, από τα χρόνια του Βυζαντίου ως τις μέρες μας».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «Το περήφανο πνεύμα των ομογενών μας, όπως εκφράστηκε στη χιλιόχρονη παρουσία τους στην περιοχή της Ουκρανίας, παραμένει κραταιό αυτές τις δύσκολες ώρες. Τιμούμε το σθένος τους, είμαστε κοντά τους και τους στηρίζουμε».

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Όλη η επικαιρότητα