Ηλεία

Μήνυμα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων προς τους ετεροδημότες

Ακούστε το άρθρο

Αγαπητοί μας ξενιτεμένοι συνδημότισσες και συνδημότες,

Κάθε χρόνο, πλησιάζοντας το Πάσχα, ετοιμαζόμαστε και εσείς και εμείς να ανταμώσουμε για να γιορτάσουμε μαζί. Με τον ερχομό σας ζωντάνευαν τα χωριά μας, οι ηλικιωμένοι ξανάνιωναν αγκαλιάζοντας τα εγγόνια τους και όλοι, συγγενείς και φίλοι, γεμίζαμε τις εκκλησίες και ξεφαντώναμε σε κοινά τραπέζια και γλέντια.

Η πανδημία όμως, που ενέσκηψε φέτος σε ολόκληρο τον κόσμο με χιλιάδες νεκρούς και ασθενείς, δεν μας αφήνει περιθώρια για να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως κάθε χρόνο. Η απόσταση και η απομόνωση του καθενός στο χώρο του είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο άμυνας και προστασίας, αφού δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία. Για το λόγο αυτό, παρόλο που πονάει, σας παρακαλούμε να αναβάλλετε  την κάθοδό σας στα χωριά μας, για τις μέρες αυτές, υπακούοντας πιστά στις υποδείξεις των ειδικών.

Θα ζήσουμε ένα περίεργο Πάσχα, θα στερηθούμε όλοι την παρουσία αγαπημένων προσώπων αλλά σας διαβεβαιώνουμε ως Δημοτική Αρχή ότι τη φροντίδα που θα προσφέρατε στους γονείς σας θα την αναλάβουμε εμείς με τις Κοινωνικές Δομές μας που έχουν αυξηθεί και καλύπτουν πολλές ανάγκες όσων είναι ανήμποροι να τις ικανοποιήσουν.

Έχουμε ζήσει και άλλες δύσκολες στιγμές στη περιοχή και τότε ο Δήμος είχε σε απόλυτη προτεραιότητα τις ανάγκες του δημότη και ειδικά του ανήμπορου και ηλικιωμένου. Το έχετε ζήσει και ξέρετε ότι κάνουμε πράξη όσα υποσχόμαστε.

Σας αγαπάμε, σας σκεφτόμαστε, λαχταράμε να ανταμώσουμε, να γεμίσουν οι πλατείες και οι παιδικές χαρές γέλια και χαρά, αλλά τώρα θα κάνουμε υπομονή. Μπορεί η άδεια θέση σας στο τραπέζι να μας φέρνει κόμπο στο λαιμό, να περάσουμε αυτές τις ημέρες με περίεργη σιωπή και μοναξιά αλλά, η σκέψη ότι σύντομα θα ανταμώσουμε και θα είμαστε όλοι μαζί χωρίς καμία απουσία, θα μας δώσει κουράγιο και δύναμη να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Έτσι θα βιώσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την ουσιαστική Ανάσταση και θα ζήσουμε χρόνια πολλά ενωμένοι όλοι και γεροί, έχοντας εκτιμήσει κυριολεκτικά το νόημα της ευχής «με υγεία».

Οι Κοινότητες, τα Νομικά Πρόσωπα, οι Προνοιακές Δομές, οι Υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος θα σας περιμένουμε, όταν ο εφιάλτης τελειώσει, να γιορτάσουμε ό,τι τώρα στερούμαστε.

Όλη η επικαιρότητα