Ελλάδα

Μήνυση γιατί αρνήθηκε τον έλεγχο από θηροφύλακα

Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 ο θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με περιοχή ευθύνης αυτή του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα ορεινής πέρδικας πλέον του επιτρεπτού ορίου μετέβη στην περιοχή των Μολάων του Δήμου Μονεμβασιάς. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, συνάντησε καθ΄οδόν το όχημα για το οποίο υπήρξε η σχετική καταγγελία. Ο οδηγός του οχήματος μόλις αντιλήφθηκε το όχημα του θηροφύλακα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Λίγο μετά το επιβατικό όχημα σταμάτησε, αλλά όταν ο θηροφύλακας ζήτησε να προβεί στον προβλεπόμενο έλεγχο ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε τον έλεγχο υποστηρίζοντας ότι έχει ενημερωθεί από δικηγόρο και από αστυνομικό υπάλληλο ότι δεν έχει δικαίωμα ο θηροφύλακας να προβεί στον σχετικό έλεγχο, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί στο αστυνομικό τμήμα Ευρώτα.

Στο αστυνομικό τμήμα όπου κατέφθασε πρώτο το επιβατικό όχημα, καταγράφηκε το περιστατικό, ενώ ενημερώθηκε ο Διοικητής του Α.Τ. Ευρώτα ο οποίος συμφώνησε στο ότι θα πρέπει να ασκηθεί μήνυση για άρνηση ελέγχου.

Το επιβατικό όχημα δεν ελέγχθηκε από τα αστυνομικά όργανα ούτε και από τον θηροφύλακα, διότι, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, στην πορεία προς το αστυνομικό τμήμα είχε χαθεί από το οπτικό πεδίο και ως εκ τούτου ο οδηγός του οχήματος θα μπορούσε να έχει απαλλαγεί από τα πλεονάζοντα θηράματα(sic).

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του στο Δασαρχείο Μολάων για άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Πηγή: dasarxeio.com

Όλη η επικαιρότητα