Γυναίκα

Μήπως είναι βίαιος; Πώς θα το δεις νωρίς

Στην αρχή μίας σχέσης, δεν είναι εύκολο να ανακαλύψεις αν ένας άντρας είναι βίαιος ή όχι, καθώς είναι λογικό να θέλει να δείξει τον καλύτερο του εαυτό. Ωστόσο υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι θα γίνει στο μέλλον – μάλιστα κάποιες από αυτές ίσως σε κολακεύουν στην αρχή.

Σε ελέγχει συχνά και αναστατώνεται αν δεν απαντάς γρήγορα
Υπάρχει προσωπική ζωή και μετά τη σχέση. Δεν χρωστάς σε κανέναν εξηγήσεις για κάθε στάση σε βιτρίνα που έκανες πριν ή μετά τη δουλειά σου. Ειδικά αν δεν έχεις δώσει αφορμές. Είναι ο σύντροφός σου και είσαι ενήλικη, όχι ο πατέρας σου και εσύ κοριτσάκι.

Προσπαθεί να σε απομονώσει από την οικογένεια και τους φίλους
Υπάρχουν πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες που προσπαθούν με ύπουλους τρόπους να απομονώσουν τους συντρόφους τους από φίλους και οικογένεια. Όταν αυτό το κάνει ένας άντρας είναι αρκετά πιο πιθανό να γίνει ακόμη πιο βίαιος –έστω και ψυχολογικά- απέναντι σε μία ευάλωτη γυναίκα.

Σε κατηγορεί ότι φλερτάρεις συνέχεια και ότι τον απατάς
Νευριάζει επειδή απάντησες στο μήνυμα ενός συναδέλφου σου ή επειδή είχες μία πολιτισμένη συζήτηση με τον μπαρίστα της καφετέριας που περνάς κάθε πρωί; Δεν είναι αποδεκτή τέτοια συμπεριφορά, όταν δεν έχεις δώσει δικαιώματα.

Σε πιέζει να συγκατοικήσετε για να «σε έχει βασίλισσα»
Οι άντρες που αρέσκονται στο να κακομεταχειρίζονται της γυναίκες τους, θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Ξεκινούν με το να τις απομακρύνουν από τους φίλους τους και μετά προσπαθούν να τις απομακρύνουν και από τις δουλειές τους. Αν είναι και της γυναίκας επιθυμία να μείνει σπίτι, δεν είναι κακό, αλλά αν είναι πολύ φρέσκια η σχέση και γίνεται τέτοια πρόταση, είναι ανησυχητικό.

Θέλει πολύ να σε αφήσει έγκυο
Ζητάει να σταματήσεις την αντισύλληψη και αρνείται να βάλει προφυλακτικό από τόσο νωρίς; Χμμμ. Άλλο ένα σημάδι ανθρώπου που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Είναι πολύ ευγενικός μαζί σου, αλλά τον έχεις δει να χάνει την ψυχραιμία του με άλλους
Στην αρχή της σχέσης, όλοι θέλουμε να δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ωστοσο, αν τον βλέπεις να μιλάει άσχημα σε γονείς και φίλους (τους οποίους ξέρει καιρό), μην περιμένεις ότι δεν θα συμβεί και με εσένα.

Σου λέει ότι δουλειές όπως το μαγείρεμα και το πλύσιμο είναι για γυναίκες
Εφόσον και δεν είσαι και εσύ αυτής της νοοτροπίας, αυτό μπορεί να είναι αρκετά πιεστικό σε μία σχέση. Γιατί αν σου το ξεκαθαρίζει από νωρίς σημαίνει ότι δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και ότι είναι παλαιών αρχών. Τέτοιο άνθρωποι είναι πιο πιθανό να προβούν σε ψυχολογική βία.

Στον παραμικρό τσακωμό λέει ότι φταις εσύ
Τέτοιου είδους άνδρες δεν έχουν το σθένος να πάρουν την ευθύνη σε κανέναν τσακωμό. Προσπαθεί να τα ρίξει όλα σε εσένα, ενώ στα λεγόμενά του υποβόσκει το μήνυμα ότι αυτός είναι τέλειος. Όχι, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, δεν γίνεται να φταις σε όλα εσύ και κυρίως δεν μπορεί να σε βγάζει τρελή, αν ξεκινάς εσύ τον τσακωμό. Αυτό είναι ξεκάθαρη ψυχολογική βία. Σε κάποια διαφωνία θα είχες το δίκιο με το μέρος σου, δεν μπορεί να τα έβλεπες όλα θολά.

Ξεκινάει καβγά όταν του λες «όχι» στο σεξ
Οι άντρες που φέρονται στις γυναίκες με τους προαναφερθέντες τρόπους έχουν πιο πολύ την τάση να νιώθουν ότι οι γυναίκες είναι «κτήματα» τους, παρά συνοδοιπόροι τους στη ζωή. Είναι λογικό να δυσαρεστηθεί επειδή δεν θέλεις να κάνετε σεξ, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να ξεκινήσει τσακωμό.

Πηγή: in2life 

Όλη η επικαιρότητα